S predstavitve čarobnih zvočnih pravljic v DSO Trebnje

Utrinek iz DSO Trebnje (foto: A1)

Tudi v letošnjem decembru bo A1 s pomočjo pravljic pričaral čarobno vzdušje širom Slovenije. V okviru projekta Lahkonočnice bodo decembra ustvarili 31 novih zvočnih pravljic, ki so jih posebej za projekt ustvarili sodobni slovenski pravljičarji.

Kot pomoč pri iskanju navdiha za ustvarjanje pravljic in spodbujanje otroške domišljije pa je med otroki že zaokrožila Pravljična škatla. Ta je v tem tednu začela svojo pot po Sloveniji, najprej v domovih za starejše občane, z novimi pripovedovalci, in nato tudi po vrtcih. Na takšen način in s pomočjo projekta Lahkonočnice želijo vzpodbujati kreativnost, bogatiti domišljijo in najmlajšim približati pravljice.

Lahkončnice oziroma zvočne pravljice so danes predstavili v Trebnjem, v Domu starejših občanov.

Navzoči so bili avtor Žiga X Gombač, ilustratorka Maja Kastelic, pripovedovalec Alojz Kafol iz Doma starejših občanov (DSO) Trebnje in Tanja Kos iz podjetja A1. V okviru predstavitve pa je pravljičar skupaj z otroki iz Vrtca Trebnje nato tudi ustvaril tudi pravljico, ki je nastala s pomočjo Pravljične škatle, v kateri so predmeti, ki služijo kot navdih za nastanek nove zgodbe.

Več na moja-dolenjska.si …