fbpx

Se je spet začelo? Sumijo na okužbo s koronavirusom, zaprli vrtec in osnovno šolo

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Zaradi suma na okužbo s koronavirusom se zapirata vrtec in osnovna šola na Kapeli v občini Radenci. Sum okužbe se je pojavil pri staršu enega izmed otrok v vrtcu, je na družbenem omrežju Facebook zapisal župan občine Roman Leljak. Otroci in zaposleni bodo tako v petek ostali doma.

Kot je zapisal Roman Leljak, bo v petek znano, ali ima oseba potrjeno okužbo s koronavirusom. V primeru negativnega izida bodo v ponedeljek pouk in varstvo izvajali normalno. Ravnateljica šole Andreja Strmšek dodatnih pojasnil  v tem trenutku ni želela dati.

Vir: Facebook

V občini Radenci sicer delujejo Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci in Osnovna šola Kapela ter Vrtec Radenci z enoto na Kapeli. Leljak pa je kasneje zapisal, da se bo šola normalno nadaljevala vključno z devetletniki v ponedeljek, 24. 5. Prepričan je še, da so edini uspešni v boju s koronavirusom preventivni ukrepi: “Menim, da takrat, ko je in bo v šoli potrjen virus, je vse prepozno. Dokaz za to so bili domovi za ostarele, ko virusa niso znali zajeziti. Dokaz so tudi dogodki v vrtcu v Grazu pred nekaj dnevi.”

Kot je v telefonskem pogovoru za Slovenske novice razkril župan občine Radenci Roman Leljak v petek dopoldne, je bil pravkar obveščen, da je bil rezultat testa negativen in da so lahko starši, otroci in zaposleni v vzgojno izobraževalnih zavodih pomirjeni.

Andrej Žitnik, Barbara Majdič