fbpx

Šentjernej: Gradnja vrtca z 18 oddelki nadvse gospodarna

Novi vrtec v Šentjerneju. (foto: Vrtec Čebelica, Šentjernej)

Šentjernejski malčki so 22. junija 2018 prestopili prag novega vrtca. Hkrati se je začela izgradnja drugega vrtca, skupno bo v 18 oddelkih predvidoma 360 otrok. Gradnja se je začela v letu 2017 in bo predvidoma končana še letos. Predvidena cena je 3,09 milijona evrov ali 1.030 evrov za kvadratni meter, v to sta vključeni tudi oprema in zunanja ureditev. Doslej pri ceni ni večjih odstopanj. Za kar 38,5 odstotka celotne vrednosti so pridobili denar od Eko sklada, za preostali del je občina najela ugodno dolgoročno posojilo.

V Šentjerneju so malčki vrtca Čebelica na drugi poletni dan, 22. junija, prestopili prag novega vrtca. Pričakale so jih svetle igralnice v novozgrajeni stavbi. Vse igralnice imajo tudi neposreden vstop v otroške sanitarije in umivalnico ter prostorno pokrite terase. Z novim vrtcem so pridobili tudi velik večnamenski prostor, shrambe za didaktična sredstva, prostore za vzgojitelje in prostor za individualno delo, upravne in gospodarske prostore ter novo razdelilno kuhinjo s spremljajočimi prostori. Za potrebe prevoza invalidnih oseb in hrane v nadstropje pa je v stavbo vgrajena dvižna ploščad, saj gre za enonadstropno stavbo. Uredili bodo še zunanje površine, kjer bodo namestili tudi nova igrala. Poleg bodo urejena tudi parkirišča tako za starše kot zaposlene.

Gradnja v dveh fazah, 18 oddelkov
Novozgrajeni vrtec stoji poleg stavbe Osnovne šole Šentjernej. Občina ga gradi v dveh fazah, 22. junija so se otroci vselili v 1. del, hkrati pa se je začela rušitev starega vrtca, kjer bodo zgradili nadomestni del, imenovan 2. faza izgradnje novega šentjernejskega vrtca.  S tem bo okrog 360 predšolskih otrok, ki so bili doslej razkropljeni na kar šestih lokacijah, tudi v najetih stanovanjskih stavbah in v šoli, prišlo do primernih prostorov.

Celoten članek preberite TUKAJ