Škandal! Ograje na meji nam bodo postavili Srbi, njihova ponudba za več kot 1 milijon evrov dražja od slovenskih ponudnikov! Razkrivamo tudi vse ostale nepravilnosti, ki sprožajo sum netransparentnosti, negospodarnosti in neresnosti

Foto: STA

V zadnjih dneh in tednih, predvsem po zadnjem majskem protestu v Črnomlju, smo poslušali, kako vladajoči skrbijo za varovanje državne južne meje. Med drugim so naročili tudi dodatne ograje, ki naj bi zadržale ilegalne migrante. Razpisi in dogodki, povezanimi s tem, pa kažejo, da se dobesedno norčujejo iz državljanovs

Ograjo, ko bo naročnik enkrat dokončno izbran, če sploh bo glede na vse zaplete, bodo postavljali najmanj 13 mesecev, vlada si je pridržala pravico, da od pogodbe lahko tudi odstopi.

Ministrstvo za javno upravo trenutno izvaja dve javni naročili za postavitev začasnih tehničnih ovir (ograj) na slovenski južni meji s Hrvaško. Poleg tega poteka tudi postopek za dokončanje montaže približno 4 kilometrov panelne ograje, kjer je že lani zmanjkalo tehničnih vijakov in stebrov za njeno montažo, panelna ograja pa je na zalogi. V tem delu gre očitno za postavitev ograje, ki je že lani poleti ostala na prostoru ob mejnem prehodu v Metliki. Postopek za dokončanje te montaže je še daleč od končanega.

Po protestu v Črnomlju dve javni naročili: Za 3,8 in 40 kilometrov ograje
Po majskem protestu v Črnomlju (ta je bil 11. maja 2019) je ministrstvo za javno upravo objavilo dve novi naročili. Eno je bilo 13. maja za 3,8 kilometra ograje in drugo 20. maja za 40 kilometrov ograje. Roka za prijavo sta bila v začetku junija, ministrstvo je z odločitvijo odlašalo vse do tega tedna. To so objavili v torek, 9. julija 2019 (dan po Šarčevem helikopterskem izletu ob meji). V obeh primerih so izbrali srbsko podjetje LEGI-SGS, Novo naselje 10, Beograd. To je za 40 kilometrov ograje z montažo ponudilo 4,557 milijona evrov, za 3,8 kilometra pa dodatnih 272.687 evrov. Skupno je to 4,829 milijona evrov.

Srbsko podjetje s ponudbama v skupni višini ni bilo najcenejše, vendar so na ministrstvu bistveno cenejša ponudnika izločili. V primeru 40 kilometrov ograje je najnižjo ceno ponudilo podjetje CVP iz Ljubljane (3,255 milijona evrov), dela bi izvajalo s podizvajalcem, podjetjem Žugič iz Spodnje Slivnice pri Grosupljem. Izločili so ga, ker domnevno ne izkazuje izpolnjevanja tehnične sposobnosti. V primeru 3,8 kilometra dolge ograje pa je najnižjo ceno (258.493,60 evra) ponudil samostojni podjetnik Tomaž Božič iz Celja. Izločili so ga, med drugim tudi zato, ker naj bi imel v zadnjih dveh letih manj kot 150 tisoč evrov prihodkov. Skupno sta bili ponudbi v vrednosti 3,513 milijona evrov in za kar 1,316 milijona evrov nižji od ponudbe izbranega podjetja iz Beograda.

Očitki glede prirejenosti razpisov v dobrobit vnaprej znanega podjetja, netransparentnosti, negospodarnosti in neresnosti
Dodatno so iz vprašanj zainteresiranih podjetij v času odprtega postopka razpisov razvidni številni očitki, ki nakazujejo na sum prirejenosti razpisa v dobrobit vnaprej znanega ponudnika, netransparentnost in negospodarnost, pa tudi na neresnost skorajšnje postavitve ograje ob južni meji (tukaj).

Razkrito je:

 • država ob tako velikem in večmilijonskem poslu v razpisu ni zahtevala zavarovanja za resnost ponudbe;
 • za postavitev ograje niso zahtevane potrebne reference;
 • v razpisni dokumentaciji je navedena zahteva po postavitvi 100 metrov ograje na dan, čeprav je normativ v praksi 2- do 3-krat večji (od 200 do 300 metrov ograje dnevno);
 • po 100 metrov dnevno lahko ograjo postavlja samo podjetje brez referenc;
 • to pomeni, da se bo 40-kilometrska ograja postavljala 13 mesecev;
 • država ni zahtevala statičnih izračunov in izračunov bremen, da ograja zadrži množico ljudi;
 • pri temeljnih vijakih oziroma svedrih ni dana zahteva po evropskih standardih, pač pa so odprta vrata za blago iz Kitajske;
 • država je odprla možnost, da posel dobi podjetje, ki nikoli ni postavljalo tovrstne ograje;
 • razpisna dokumentacija je nedoločna.

Napovedano je bilo, da bo zaradi razpisne dokumentacije vložena revizija, obveščeni bodo vsi zagovorniki javnega interesa (Računsko sodišče RS, Komisija za preprečevanje korupcije itd.), ker se naročnik (ministrstvo) dela “norce” iz državljanov in ne ravna kot skrben gospodar (odgovor glede zavarovanja za resnost ponudbe kaže na hudo negospodarnost).

(vir: Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini – FB)

V vmesnem času je ministrstvo nato objavilo še dodatno pojasnilo glede plačila oziroma je vzorec pogodbe spremenilo v delu, ki se je nanašalo na plačilo. Določili so, da bo plačilo vezano na prosta sredstva v državnem proračunu oziroma na vsakokratni veljavni proračun v naslednjih leti. Zapisano je: “Če pogoji za nadaljnja plačila ne bodo izpolnjeni, bo naročnik o tem takoj pisno obvestil izvajalca. Z dnem prejema obvestila se šteje ta pogodba za razvezano.” To pomeni, da si je vlada pridržala pravico tudi do nepostavitve ograje in “zaradi manjka denarja” (nezagotovitve tega v vsakokratnih letnih proračunih) lahko kadarkoli odstopi od pogodbe.

Nedokončan razpis iz novembra 2018
Ob tem dodajmo, da je ministrstvo za javno upravo že 16. novembra 2018 objavilo javno naročilo za nakup stebrov in sidrnih vijakov za dokončanje postavitev začasnih tehničnih ovir (ZTO). Rok za prijavo je bil 22. november 2018. Šele 5. aprila 2019 so nato objavili, da so prejeli samo eno ponudbo, oddalo jo je podjetje Minis iz Velike Pirešice v občini Žalec. Ponudbo so zavrnili. Minis je vložil Zahtevek za revizijo na Državno revizijsko komisijo. Ta je o njej že odločila in Minis zavrnila (tukaj)

Iz obrazložitve pa je med drugim razvidno, da ima Slovenija na meji s Hrvaško doslej postavljeno ograjo v dolžini 60 kilometrov (ob 690 kilometrih celotne meje). Tudi v tem primeru so razvidni očitki o tem, da je šlo za prirejen razpis, povezano tudi s čakanjem materiala iz Kitajske. Podobno torej, kot pri naročilu za 40 kilometrov ograje.

Pričakovano je torej, da bodo na naročili za 40 kilometrov in 3,8 kilometrov ograje ponovno dani zahtevki za revizijo, kar pomeni, da se bodo stvari ponovno bistveno zavlekle. Ograje na južni meji pa še dolgo ne bo.

V nadaljevanju objavljamo izseke iz odločitev o oddaji naročila za 40 kilometrov in 3,8 kilometra ograje. V obeh primerih je bilo izbrano nam neznano srbsko podjetje LEGI-SGS.

Ponudniki za postavitev 40 kilometrov ograje ob meji.

Ponujene cene za 40 kilometrov ograje.

Ponudniki za 3,8 kilometra ograje.

Moja-dolenjska.si

 • Den456

  Milane Kučanić ima še vedno prijatelje v Srbiji. Ti so seveda boljši od Slovencev, ki ga ne marajo.

  • KAPIBARA

   Pa saj mora imeta korenine od tam, drugaže ne bi bilo tako..glava perkmandelsca+ zokića 1/1 ..

  • Novakec1

   Pa kakšen kučko (pustite ga že na miru da penzijo uživa), take stvari ma Zoki čez, če vam še ni jasn.

   • Den456

    Ne zasluži si, da bi penzijo sploh dobival, kaj šele užival. Zorangutan je le njegova zvesta opica.

 • samsara

  Torej se ustvarjajo pogoji, da se kdo pritoži. Potem sledijo revizije, ponovni razpisi, čas teče in reka nezakonitih vdiralcev na slovensko ozemlje nemoteno teče in narašča, kot je v ozadju načrtnovano.
  Priden, Marjam Šarec Marioneta. Priden!

  • Luiggi

   Ma ne seri,isto je s tunelom pod karavankami in drugem tiru,Kdaj se zacne kopat,se bojim,dabodo Jodlarji prej prikukali v Butale,kot pa Butalci zaceli kopat in bodo izpostavili racun,ki pa ne bo majhen!
   Madjari pa itak bezijo v Trst,ker se Srepentinsek ne more odliocit kako naprej!

   • bubamara

    Šarec bo naredu idiote iz Jodlarjev. Zgradili bodo tunel, ki ne pelje nikamor. Car tale naš Donćić.

    • alojz

     Bodo pa sosedi naredili turistično atrakcijo iz tunela. Pot v komunistično svetlo bodočnost. Potem pa ven in nazaj domov. Ozdravljeni.

   • Observer

    https://www.youtube.com/watch?v=vQhqikWnQCU

    Jodlar pride dvakrat okol sveta, ko si demokratično socialistični komunistično komunistični Slovenec šele čevlje dobro zaveže.

    • jakob kovač

     PA KJE VIDIŠ KOMUNISTE,JIH ŽE OD OSAMOSVOJITVE NI VEČ,SO SAMO BIVŠI NAL EVI IN DESNI STRANI!

  • IZBIRA

   No , če se bo kdo pritožil, tvega, da bo prišel na črno komunistično listo podjetnikov, ki uničuje ugled države in razvojno politiko do nerazvitih republik. Potem samo še Bratuškova pošlje par sms-ov in si konkurenčno eliminiran. Ograje Kočevar d.o.o. vs Minis d.o.o.

 • antimur

  Komur še zdaj ni jasno, da ta kučanistična banda deluje izključno v korist Srbov, Rusov, verjetno tudi Madure, ne bi se čudil, če tudi za Kim Džon Unga, v glavnem, da ne zaslužimo Slovenci, ki nas želijo te qrbe Kučanove izbrisati in nasilno stlačiti v to odvratno NWO nacijo. Seveda pričakujejo od te golazni za zahvalo volilni glas, toda pri tem so se zajebali, prej bodo od teh primitivcev dobili čakijo za vrat.

 • KAPIBARA

  Spomni se rompopmpoma za Polža Lazarja, kako je bil “čislanin skan v ozn” , reklama plačna s starni SLO, v resnici pa veseli, da je zvisel..

 • učko

  Ograja je za to kretensko vlado “high tech”. To se je videlo tudi takrat, ko je Cmerko postavljal tisto “žilet žico”, vse preplačano, pa še zanič in so jo odstranili, ker so Mađari že zdavnaj prej postavljali “panel ograjo”. No, ta “HIGH TECH” pa seveda najbolj obvladajo Srbijanci. Mah Šarota je treba evtanazirat, čim prej !

 • učko

  Treba je razpisat referendum za evtanazijo Šarota. Ta pasja kurba nam dela že tako škodo, da se s tem že mudi.

 • totex39

  Točno se ve zakaj so dali možnost Srbom, da bodo migrantom pokazali točke, kjer bo mreža navidezno narejena tako, da jo bodo lahko sami malo odstranili in bodo na drugi strani.

 • Igor Pavlič

  Vse ankete so izmišljene, realne rezultate objavlja le PArsifal.

 • Igor Pavlič

  Ogarjo bi morala postaviti kakšna madžarska firma, tam imajo izkušnje. Ali pa kakšna foirma iz Severne Koreje.

 • Zdenka Prešern

  ali sploh še kdo lahko ustavi to ladjo norcev

 • Olga101

  Kje je denar od šole v Kamniku?! Če spustiš takšnega lopova h državnim jaslim, je ponikalnica še večja! Glede murglskega zlocinca, ki deluje preko lutke Šarca, proti Sloveniji in se brati s Srbi, izbira ni naključna! Tudi ni naključen svet za narodnosti bivše SFRJ v Sloveniji!???

  • samotoje

   Denar od šole v Kamniku tudi mene zanima. Slišati je (iz precej zanesljivih virov), da je šel za volilno kampanjo. Upam, da ne bo ostalo le pri zanesljivih virih.

 • Get2 Business

  se ne sekiram preveč, glavno da bo ograja in to čimprej. naslednje leto upam, da začnejo delat še eno vzporedno s to.

 • Get2 Business

  čakam na zid na južni meji že 25 let. zdaj se že mudi.
  če bi ga zgradili že leta 91 sedaj ne bi bilo problemov

 • Jovo Jamnica

  To je res hudič, če bo na ograji pisalo Made in Srbija.

  • Common Sense

   Ja. Pravzaprav bo ironicno.

 • Zombi Gartner

  Ograjo bi obvezno morali podreti. Pospravit vso to svinjarijo ob Kolpi.
  Vi pa tu bluzite in pametujete kdo bo gradil novo. Vi ste bolj nori kot vsi politiki skupaj.
  Sramota je, da ste sploh dovolili tako lepe kraje osvinjati z žico in ograjo.
  Vi, ki pametujete tu gori ste kreteni. Brez primere.
  Gdo vas ogroža. Vam je kdo od migrantov naredil kaj slabega…
  Polne riti imate vsega in ne razumete nekoga, ki gre v bolši svet…da bo mogoče nekoč zaživel kot človek.
  Da vas ni sram. Ne…vas ni. Joj, da se v svetu kažete kako boste to podrekano Slovenijo ogradili z ograjo in žico. Bolniki se.
  Ni zdravila za vas.

  • macon

   Bojda so migranti že marsikomu naredili kaj slabega, ampak tebi nese samo do lastne riti. Zamiži in si dopovej, da sveta ni, ker ga ne vidiš, ko mižiš.

   Ti me ogrožaš, ker si neumen in zahtevaš, da se tvoje mnenje in otročje predstave o svetu upoštevajo kot enakovredne manj neumnim. Verjetno še vedno verjameš v dedka Mraza.

   Ljudje so se vedno selili za boljšim življenjem, vendar so države vedno narekovala pravila vstopa na svoje ozemlje, razen v primeru vojaške invazije. Obstajajo pač strukture družbenega življenja in reda v človeški skupnosti, brez njih je divji zahod ali svet Mad Maxa in pravica močnejšega.

   Gremo kar tako z eno torbo nekam kjer bo nujno bolje. Zahtevajmo, kaj vse nam pripada, ker smo ljudje.

   Podrekan si ti, bolnik.

   • Zombi Gartner

    Če ti izklopim internet in TV boš hitro ugotovil da je svet čisto drugačen kot ga vidiš sedaj…
    Res ste ovce.

    • macon

     Ovca si sam, ker ponavljaš laži skrajne levice kot navaden idiot.

     • Zombi Gartner

      Tebi so tudi opral možgane. Pojdi malo ven na sprehod, lahko ob Kolpi pa pospravlja to svinjarijo, ki so jo navlekli politiki.

     • Mademoiselle Ava

      Hej, ne moremo se vsi kar tako prosto sprehajati po svetu. To ne gre. Predvsem iz varnostnih razlogov. Če imaš pošten motiv, se pustiš popisati 50krat če je treba in daš vse ‘karte na mizo’.

      Verjamem, da je bilo
      v prvem valu 5% Sirijcev, ki so res bežali pred vojno in rabili pomoč. Pa nimam nič proti, če so jo dobili. Ostalo so pa zgolj in samo ekonomski migranti.
      Poleg tega je veliko moških brez družin, pa zakaj so otroke kar tam pustili v slabšem svetu, če gredo oni v boljšega? Slabo.

      Ali si opran ti, ali pa slabo poučen.

   • Zombi Gartner

    Ti si tipičen slovenc, ki misli, da je ogrožen od vsakega, ki je malo drugačen.
    Zgleda, da si, nad rasa, ki bo zapravljala denar in življenja ljudi, ki so pod tabo.
    Bedak si. Pojdi pospravljat na Kolpo to svinarijo z svojimi nadvladarji.

    • macon

     Malo manj od 20 let sem poročen s tujko iz 5-6000 km stran. V Srbiji in med Srbi se dobro počutim. Kar sem napisal, so popolnoma racionalne zadeve, ti pa si mi prilimal en ad hominem, ker drugače pač ne moreš.

     Bedak si, ker pišeš bedarije.

  • antimur

   Kako nor moraš biti šele ti, če ti to nasilno, nelegalno vdiranje v našo domovino Slovenijo pomeni manj kot obramba proti okupaciji teh muslimanskih divjakov. Ali ste res vsi levofašisti že popolnoma zblazneli in bomo morali s takšno golaznijo poskrbeti prej, kot smo nameravali.

  • Olga101

   Dajte naslov, da vam pošljemo divjake, ki vsak dan nezakonito vdirajo v Slovenijo!

   • Zombi Gartner

    Te divjake polovite in jih peljite naazaj domov od tam kjer so prišli.
    Mogoče vam bojo pa hvaležni.

  • rubec

   Dobro si se Šami naučil pisati slovensko. Se najde tudi kakšna napaka ampak to so nebistveni detajli. Če kolesa tako dobro popravljaš kot pišeš po slovensko, ti jutri dostavim sosedin bicikel. Ker je preveč bulila v črnca, ki je korakal čez vas, je zavozila v jarek. Klasična poškodba. Zvite vilice.

   • antimur

    Da je kakšna pravopisna napaka ni kriv Shami, amak verjetno Han, ki je napol nepismem, morda Brglez, ki je v glavnem predaval v kumrovščini, lahko da Kordiš, ki še morda ni dobil svoje doze ali pa Škoberne, ki mu je že skorajda šiptarščina njegov osnovni jezik.

   • Zombi Gartner

    Preden si se rodil so bili črnci v sloveniji fukal slovenke in imeli otroke. Ali obratno.
    Se sekiraš ker so naši predniki užival v ljubezni.

    • rubec

     Misliš na svoje prednike, kajne? Moji so namreč beli.

     • Zombi Gartner

      Zgleda, da je tvojo babico en skandinavc na dopusu opedenal.
      Se opravičujem.

    • pajot

     V tem trenutku en zamorc fuka tvojo ženo. Ti je to všeč,rogonjo?

     • Zombi Gartner

      Moja žena je rekla, da me ima rada zaradi denarja. Pa še malga lulčka imam.
      Črnc jo pa zrihta.
      Če me veš kaj počet pojdi žico pospravljat ob Kolpi.

  • samotoje

   Najbolj ogrožajo Slovenijo taki, kot si ti. Zombiji.

   • Zombi Gartner

    Slovenijo boste ogradili v žico in ograjo, da vam ne zbeži še tistih nekaj 1000 normalnih slovencev.

  • Schemva Miro

   Zakaj ti kreten kakšnega ne vzameš domov?

  • pajot

   Uf,uf….

 • Black_hawk

  To je samo znak, da nam “opet” vladajo Srbi. Vračajo se.

 • piko8

  Se vidi kako jugonolstalgiki skrbijo, da bomo dobili še dodatno nove ČEFURJE!!!

  • Zombi Gartner

   Bravo. Prišel bo nov migrantski val Srbov.
   Takoj zaposlivi pri Jankoviču in Arsenoviču.

   • wert

    Pa kaj ste vsi lačni in žejni v Srbiji ? Ne ga no srat!

    • Zombi Gartner

     Ljudje bi radi živeli v EU.
     Kaj čmo.

     • wert

      Počakaj malo! Tudi mi smo morali čakat. Pejd rajši speči neko pito, ali burek pa slivovico pij. To ti bistri razum in te spravi v dobro voljo. Tudi kolo lahko medtem, ko čakaš plešeš in napraviš svatbo. Imaš polno veselega in koristnega dela, če hočeš .

     • Zombi Gartner

      Ko pridejo Srbski migrantje gradit ograjo in zapravljat naš davkoplačevalski denar. Jim spečem pito in rezkiram za slivoko in bomo plesali kolo na Kolpi. Med žico in ograjo. Si misliš, da Hrvatje dobiji za sosede zahodno Srbijo.

  • antimur

   Po mojem trdnem prepričanju delujejo tako (jugonostalgiki), da jih bodo dobili po 3,14zdi in to tako, da bo zadoščenje popolno.

 • Sodoma in Gomora

  Bolj poceni ograje, kot jo imajo Srbi, je ni. Pa še nekaj, četniki so nam obljubili, da nas bodo branili pred ustaši. To pa tudi nekaj šteje, a ne?

  • wert

   Kje pa vidiš ustaše, Tepko?

   • Sodoma in Gomora

    Hrvaška jih je polna…pa desničarji vabite ustaša Thompsona na koncert v Slovenijo.

    • Common Sense

     Ko peva, zlo ne misli.

   • abc

    Kje? Celo koncert je želeu imeti Ujo Thompson pri nas. Očitno slabo vidiš.

  • antimur

   Čeprav nisem najbolj za Hrvate, sem vesel, da je med Slovenijo in Srbijo Hrvaška, v nasprotnem bi zločinci kot je Kučan in kriminalci kot je Janković, že imeli novo levofašistično YU, normalno, podrejeno v neuvrščeno NWO.

   • Sodoma in Gomora

    Smo vas in še vas bomo.

    • antimur

     Imej svoje moraste sanje, sploh takrat, ko plaziš ponoči po steni, žgana pijača ti ne bo pomagala, kvečjemu dela uslugo Matildi, ki čaka in čaka na vsako tvojo napako, ker je potrpežljiva dama, ampak zanesljiva bolj kot predvidevaš. Ni pa nujno, da boš zadovoljil Matildo samo z alkoholom, ima še več kart v roki.

   • abc

    Hrvati nimajo niti z eno republiko bivše Juge urejene meje, vključno z nami.

  • xtc

   Če izbiram med četnikom in ustašem izberem msnjše zlo,katero misliš?
   Zgotovo ne pravoslavno.

   • Estrim Rolls

    ustaši in vatikan so 5x večje zlo, kot pa pravoslavci. malo zgodovino prečikirej

 • Skrajno Desni

  Zabitim Slovencem je nemogoče dopovedat da Slovenijo obvladujejo čefurji.

  • Zombi Gartner

   Čefurji pod taktirko židov.
   Tista slovenija ki so jo nosili pod srcem moji dedje. Je izginila in jo nebo nikoli več. A si priznajo ali ne…
   Svet gre v mavrične barve z drogami ali brez.

  • Slovenec

   Točno in prostozidarsko in antislovensko usmerjeni komunisti
   in liberalci.

 • Olga101

  Tovariš krade, laže, na Hanzi pa Kucan-Goebbelsov agitprop “anketa”…Kot v Severni Koreji!

 • bubamara

  Doći će Srbi na hrvatsku granicu. Pa u Beloj krajini je Srbsko stanovništvo. Uskoki, hrabri Srbski junaci. U istoriji branili Beć pred Turci, a sada će pred Ustašama.

  • wert

   Pa dobro ti pričaš srpski, bogami.

   • bubamara

    Nogekako.

    • wert

     Pa može i rukama.

  • Olga101

   Pozabljate, da je Srbija beograjski pašaluk, ki še sebe ni sposobna braniti! V svojih najboljših časih, je njena JLA dobila nogo na prostoru celega Balkana!

  • antimur

   Tvoj “Beč” bi že zdavnaj bil muslimanski, če ne bi bilo poljskega junaka Jana Sobieskija, pa tudi Hrvatov in Slovencev.

   • Jovo Jamnica

    Kako plehka argumentacija. To je približno tako, kakor bi nekdo trdil, da Moskva danes ni v Franciji zato, ker so jo Rusi pred prihodom Napoleona… zažgali.

    • antimur

     Ti pa moraš biti izjemno butast. Kaj govedo kučanistično in južnjaško ropotaš bedarije, ki nimajo nobene veze. V kolikor bi Turki zavzeli v tistih hudih časih Dunaj, se ti zagotovo ne bi nažiral z odojkom, pa vešalicam, pa kajmakom, nacejal z “meko rakijo”. Gobcaš v smislu, kot je golazen levofašistična naučena, vsega je kriv Janša in podporniki.

     • Zombi Gartner

      Gobcate vi tja v tri dni. Pojdite malo ven na Kolpo in pospravite to svinjarijo ki ste jo privlekli v te lepe slovenske kraje.
      Turisti mislijo, da so na dopustu v Izraelu. Da smo tu doma sami židje.

   • Zombi Gartner

    Ta portal prebiram eno leto mogoče malo več.
    Večina komentarjev je dotalno sovražno nastrojenih.
    Najbolj zanimivo je pa to da prav noben ni naredil nič.
    Samo nakladanje.
    Še to nevejo Slovenci da imamo Srbske vasice v sloveniji.
    Poznavanje Geografije cvek.

    • stajerc5

     Ti se raje poduci o slovenskih v Srbiji, budala!

  • Zombi Gartner

   Mogoče ne veš. A so ob Kolpi tri Srbske vasice Paunoviči, Žuniči, Miliči. Zgleda da so se Srbi odločili, da jih preključijo k matični domovini.

 • xtc

  Zopet kak Jankovič z podjetjem v Srbiji ali rigelnik ipd F21 patroni.
  Definitivno je treba dat zadevo takole,renomirano podjetje,20 letna garancija in poslujoče v EU z ostalimi referencami in zavarovanji posla.

  • bubamara

   Takšen denar dvigne Zoki dvigne iz bankomata. Premajhni zneski za gospodina 20 posto.

  • SIMON ROZIC

   Itak!

 • Desnoklik

  Škandalozno. Nova o ograjah vse ve. Ne ve kdo je primeren, ve kdo ni primeren.

 • ZatonMesecnikov

  Zoki “zrihtal”?

 • Hribouc

  Kriminal Butale Zlovenistan

 • Slovenec

  Spet bodo nekateri pokasirali provizije. Ljudstvo pa nič. Ali je spet Janša kriv?

 • Tedo Medo

  Janša ne bi delal nič drugače. V politiki je takšno pravilo: vedno se dobi najbolj poceni ponudbo, politik pa določi svojo ceno, da pobere razliko med to svojo ceno in ceno ponudnika. Mi delamo podobno, ko se nam kaj poškoduje v hiši. S serviserjem se zmenimo, da napiše višjo ceno popravila na listu za zavarovalnico, nam pa da razliko.

  • stajerc5

   U kojoj to bivsoj republici ti zivis? Daj, boga ti, reci nam!

  • Andrej

   In potem si stisnil medvedka k sebi in sladko zaspal. In sanjal o grdem Janši.

 • GverilaStyle

  v DNK imajo lopovstvo…….zinejo pa se zlažejo in spet ukradejo……

 • to_mi_delaj

  A so srbi tudi njemu postavli novo ogtajo.

 • IZBIRA

  Oživljena je SFRJ solidarnost. Še vedno je Slovenija najbolj razvita republika in mora pomagati nerazviti bratski republiki.

 • Borut Stari

  Sistem preprečevanja ilegalnih prehodov meje kot ga je imela JLA na mejah Jugoslavije.

 • Igor Pavlič

  Nihče ne bo ostal na hrvaški strani zaradi ograje, to je menda jasno! Bodo pa imeli dodatne stroške, kasirali bodo pa seveda levajzarji, tak je načrt udbomafije! Ograjo na naše stroške, ostalo pa v žep prvorazrednih!

 • Vince Blake

  Glede na osebna poznanstva z našo šivilijo me prav čudi, da posla ni dobillo podjetje “Ograje Kočevar”.

  Zgleda, da Srbi poznajo in prijateljujejo s še malo bolj vplivnimi, kot je tale naša Alenčica.

 • ROMAN Naprudnik

  ni kaj,bogata Slovenija,ker ne gre iz njihovega žepa,no malo.

 • Andrej

  Vse skupaj je zastavljeno tako, da ograje nikoli ne bo. Če pa že bo jo bo delal tujec po višji ceni in brez garancije.
  Bravo, SLO vlada.

 • tretjerazredni

  Tako je prav, okoli govedi se postavi ograja in bo mir.
  Čeprav bo stala milijone, bo ograja pravzaprav poceni, če jo primerjamo s skupnimi stroški nadzora južne meje. Preskoči jo lahko itak vsak burek, v nekaj minutah, in pravzaprav ne bo služila ničemer.

  Po moje, bi se lahko vsi slovenci postavili na mejno črto, sklenili roke in se drli, migranti raus.

 • Matt von Glanz

  Med dodatnimi zahtevami je certifikat proizvajalca, da jo lahko samostojno prepleza povprecen sedemletnik s trojko pri telovadbi (v sodelovanju z iranskim statisticnim uradom in ministrstvom za solstvo). Za invalide na vozickih locena vrata s klancino na vsakih 500, m do katerih vodi pontonski most. Za LGBT sekcijo vsakih 100 m predor z obokom v barvah mavrice. Za geje trampolin.

 • Basileus

  Šarec od Srbov, Janša od Mađarov.

 • Gabrijel Obid

  Očitno je denarja za razmetavanje dovolj seveda pa ga ni za delavce in upokojence.Ograja ne bo prav nič pomagala,ker mi je jasno da vlada te ljudi vabi in jih ne odganja in če nekaj govorijo držijo v žepu figo.Ni mi jasno kako je Šarec in njemu podobni postal predsednik vlade???Za nobenega ne bom dajal roke v ogenj dokler ne bo dejansko kaj izboljšal v Slovenji drugo pa se mi zdi vse skupaj samo potegovanje za stolčke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!