Škocjan: Dom na Bučki zaživel

Varstveno-bivalni objekt na Bučki (občina Škocjan). Vir: Rok Petančič, FB

Z današnjim dnem bo zaživel varstveno-bivalni objekt na Bučki. Dom na Bučki bo namreč postal dom šestim osebam z različnimi stopnjami invalidnosti iz Zveze Sonček.

Občina Škocjan je včeraj, dan pred vselitvijo, pripravila prisrčno dobrodošlico Sončkom, povabili so tudi domačine in sodelujoče pri projektu.

Uvodoma so zbrane pozdravili župan Občine Škocjan Jože Kapler, Silvo Vene v imenu Krajevne skupnosti Bučka, direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik ter predstavniki Rdečega križa KO Bučka. Dpž Bučka, KD Bučka – Bučenski Ramplači so z izvirnim glasbenim programom prijetno popestrili dogodek.

Sončkom je prisrčno dobrodošlico izrekla tudi Nika Oberč, učenka 3. razreda Podružnične šole Bučka OŠ Frana Metelka Škocjan. Vsi so Sončke tudi obdarovali s pozornostmi iz domačega okolja. Po predstavitvi delovanja varstveno-bivalnega objekta Bučka je sledil ogled prostorov in pogostitev, ki so jo pripravile članice DPŽ Bučka, Vajsova domačija in društvo Sonček.

Projekt v vrednosti skoraj milijon evrov je bil zgrajen s pomočjo evropskih in državnih sredstev (v višini 350 tisoč evrov), preostanek je pokrila Občina Škocjan iz proračuna. Projekt je vodil Rok Petančič, višji svetovalec za projektno delo, zaposlen v škocjanski občinski upravi.

Vir in foto: Rok Petančič, FB

Moja Dolenjska