fbpx

Škocjan: Občina izjemno uspešna pri pridobivanju nepovratnih sredstev iz EU

Škocjan (Foto: moja-dolenjska.si)

Občina Škocjan je doslej uspela z vsaj petimi neposrednimi občinskimi projekti. Samo v letu 2017 so prejeli 5,75 milijona evrov nepovratnega denarja tako iz evropskih strukturnih skladov kot od države. Za občino je to veliko in je več, kot znaša povprečni enoletni občinski (redni) proračun.

 

Občinski svet je nedavno sprejel rebalans proračuna za leto 2018, v katerem so prihodke povečali za 2,1 milijona evrov. Kot razlog so navedli dodatna nepovratna sredstva, ki jih bodo prejeli za vodovod in komunalno ureditev poslovne cone v občini. Njihov letni proračun bo tako 6,57 milijona evrov, od tega bo kar 2,8 milijona evrov ali 42,6 odstotka nepovratnega denarja, večinoma iz evropskih skladov. To pomeni, da je bila občina pri prijavljanju na razpise zelo uspešna. Glede na nekatere druge občine v regiji, kjer ni nič ali skoraj nič mogoče, je to nedvomno uspeh.

Občina Škocjan, zemljevid. (Foto: moja-dolenjska.si)

V občini je okoli 3.200 prebivalcev, v občinski upravi pa je 10 zaposlenih (vključno z direktorico uprave Petro Pozderec), ki skrbijo in bdijo nad vsem, kar je potrebno.

Več na moja-dolenjska.si …