fbpx

Slepi in slabovidni bodo v Trenti izdelovali tipne slike iz peska in drugih materialov

Foto: FB Društvo slepih in slabovidnih NG

Od ponedeljka, 14. junija, do četrtka, 17. junija 2021, bo v Hiši Trenta potekala likovna kolonija, v kateri bodo s peskom in drugimi materiali ustvarjali slepi in slabovidni, sporočajo iz Društva MDSS Nova Gorica .

Delavnico, v kateri bodo slepi in slabovidni izdelovali tipne slike iz peska in drugih materialov, bosta vodili diplomirana slikarka Stanka Golob ter diplomirana slikarka in ilustratorka Jana Dolenc.

Umetniška dela bodo v četrtek po zaključku delavnice razstavili v domu Trenta – informacijsko izobraževalnem središču Triglavskega narodnega parka. Otvoritev razstave bo ob 11. uri.

Foto: FB Društvo slepih in slabovidnih NG

V okviru dogodka bodo predstavili tudi roman Sonje Pungertnik z naslovom “Misliš resno?”. Roman govori o slepi gimnazijki, ki se na pragu svoje mladosti sooča z izzivi in stiskami, ki jih prinaša slepota. Čeprav je zgodba izmišljena, je avtorica v njej razkrila marsikateri košček svojega doživljanja sveta in svoje lastne življenjske izkušnje, ki jih ima kot slepa. Delo ima tudi izobraževalen značaj, saj se bralec mimogrede seznani s številnimi informacijami o življenju ljudi, ki ne vidijo.

Go-portal