fbpx

Slovesna otvoritev športnega poligona za vadbo na prostem

Še smo v Evropskem tednu mobilnosti, ki so ga v Grosupljem lepo obeležili, a pred nami je že Evropski teden športa. In v tem duhu so v sredo, 19. septembra 2018, v Grosupljem slovesno predali svojemu namenu športni poligon za vadbo na prostem, ki ga je v Športnem parku Brinje postavila skupina SIJ – Slovenska industrija jekla d.d.

Slovesnosti so se udeležili Igor Malevanov, član uprave skupine SIJ, Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, mag. Janez Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, mag. Dušan Hočevar, direktor občinske uprave Občine Grosuplje, mag. Mitja Lončar, predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje ter številni drugi gostje, športniki in prijatelji športa.

Zbrane na slovesnosti je lepo pozdravil direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar. “Že kar nekaj časa nazaj smo se z Olimpijskim komitejem Slovenije in skupino SIJ dogovorili, da bomo ta poligon postavili, da bomo izbrali lokacijo, ki je po mojem mnenju povsem primerna, in tako s tem tudi obogatili vsebine Športnega parka Brinje,” je dejal. Ta poligon bo služil otrokom, kot tudi vsem drugim občankam in občanom za rekreacijo, da bodo krepili svojo jekleno voljo in ne nazadnje naredili tudi nekaj za svoje zdravje.

S tem trendom bodo v občini Grosuplje nadaljevali. Še v tem mesecu se bodo prijavili na razpis za pridobitev evropskih sredstev za postavitev zunanjega fitnesa v centru Grosupljega, v oktobru pa pričakujejo še zadnje soglasje za sprejem Občinskega podrobnega prostorskega načrta Športni park Grosuplje. V Športnem parku Grosuplje bodo uredili veliko podobnih poligonov in drugih površin za šport in rekreacijo. Prav tako zaključujejo z Občinskim podrobnim prostorskim načrtom Koščakov hrib. Tudi Koščakov hrib bo postal rekreacijsko središče, s fitnesom na prostem, pustolovskim parkom, sprehajalnimi potkami in vsem, kar današnji sodobni način življenja potrebuje. “Načrtov imamo tako v občini Grosuplje še veliko. In tako, kot smo zelo dobro sodelovali z Olimpijskim komitejem Slovenije in skupino SIJ, poskušamo sodelovati tudi z drugimi deležniki, da skupaj postorimo nekaj dobrega. Lepo se vam zahvaljujem za vse, kar smo skupaj dobrega dosegli,” je še dejal in vsem zaželel prijetno počutje v Grosupljem.

Podpredsednik OKS – ZŠZ mag. Janez Sodržnik je povedal, da je posebno vesel in ponosen, da v Olimpijskem komiteju Slovenije skrbijo tudi za ta del slovenskega športa, ki je šport za vse, športa na lokalni ravni. Sodelovanje s skupino SIJ pa predstavlja krasen model, kako lahko tudi posamezna podjetja kakovostno prispevajo k razvoju športa tudi na lokalni ravni, se pravi v teh bazičnih vsebinah, kjer ne nazadnje zrastejo vsi vrhunski športniki. “Vsak vrhunski športnik je začel telovaditi, trenirati v vaškem klubu, se pravi na bazični ravni. In naša velika odgovornost je, da to negujemo,” je dejal. Občankam in občanom Grosupljega je zaželel, da bodo poligon z veseljem uporabljali, da bi ta poligon privabil čim več novih aktivnih udeležencev v Športnem parku Brinje. Ob tej priložnosti pa se je podpredsednik OKS – ZŠZ mag. Janez Sodržnik tudi zahvalil Zvezi športnih organizacij Grosuplje in Občini Grosuplje za odlično sodelovanje.

Sledil je slovesen prerez traku, pri katerem so se govornikoma direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju in podpredsedniku OKS – ZŠZ mag. Janezu Sodržniku pridružili še predsednik OKS – ZŠZ Bogdan Gabrovec, član uprave skupine SIJ Igor Malevanov in predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar.

Poligon so tako tudi uradno predali svojemu namenu, kot prve pa so ga preizkusile članice rekreativne gimnastične sekcije Športnega društva Grosuplje, ki se jim je pridružil tudi poseben gost, vrhunski gimnastičar in aktualni evropski podprvak na konju z ročaji Sašo Bertoncelj. In že so bili priče navdihujočim gimnastičnim uprizoritvam na novem poligonu.

Na slovesnosti pa je bila prisotna še ena posebna gostja, Petra Majdič, nosilka bronaste kolajne z olimpijskih iger v Vancouvru 2010 in ambasadorka sponzorstev skupine SIJ s sloganom Jeklena volja.

A že tako slovesno prireditev, otvoritev športnega poligona za vadbo na prostem, je zaznamoval še en poseben dogodek. Član uprave skupine SIJ Igor Malevanov in predsednik OKS – ZŠZ Bogdan Gabrovec sta podpisala sponzorsko pogodbo SIJ – OKS, s katero sta podaljšala sponzorsko sodelovanje vse do olimpijskih iger v Pekingu 2022. Podpora uspešnih podjetij na slovenskem trgu pa je ključni prispevek v mozaik vrhunskosti slovenskega športa.

Z zapeto slovensko himno je slovesnost naznanil in jo z veselo Kekčevo pesmijo sklenil Pevski zbor Osnovne šole Brinje Grosuplje, skoznjo pa je zbrane popeljal Saša Jerkovič.

J. G.