fbpx

Slovesno odprtje južnokorejske proizvodnje zdravil in medicinskih pripomočkov Wooshin Lapache v Grosupljem

Foto: Brane Petrovič

V petek, 27. oktobra 2017, je južnokorejsko podjetje Wooshin Labottach na Industrijski cesti v Grosupljem odprlo svojo proizvodnjo zdravil in medicinskih pripomočkov Wooshin Lapache.

Gre za podjetje, ki je bilo v Južni Koreji ustanovljeno leta 1992, svoje produkte pa danes izvaža že v več kot 30 držav po svetu. V letu 2013 so z namenom, da svojo tržno moč še povečajo, odprli svojo pisarno tudi v Budimpešti na Madžarskem, WooShin Hungary KFT, pri nas v Grosupljem pa je sedaj svoje mesto našla proizvodnja zdravil in medicinskih pripomočkov, predvsem hidrogelnih obližev in ODF, Wooshin Lapache.

Kot sta ob odprtju povedala predstavnika podjetja Tacksoo Nam in Yoon Min, je bila tudi izgradnja proizvodnje sprva načrtovana na Madžarskem, vendar pa so se navsezadnje odločili za Slovenijo, o kateri menijo, da je res lepa država, da so se odločili prav za Grosuplje, pa ima velike zasluge tudi župan te občine, dr. Peter Verlič, ki jim je nudil vso podporo.

Ob odprtju je zbrane nagovorila tudi Vlasta Turel iz Ministrstva za zunanje zadeve in poudarila, da smo tujih vlagateljev v Sloveniji veseli. Prav tako je izrazila navdušenje nad samim produktom, meni namreč, da bi to lahko bila priložnost za Slovenijo, da postane s temi produkti vodilna v Evropi.

Foto: Brane Petrovič

Spoštovani gospe in gospodje, dragi gostje, dovolite mi za začetek nekaj besed v slovenščini, za tiste, ki ne govorite slovensko, pa zgolj zato, da začutite utrip našega lepega slovenskega jezika,” pa je zbrane sprva v slovenskem in nato še v angleškem jeziku nagovoril župan dr. Peter Verlič.

Iskrene čestitke ob tej pomembni investiciji tudi za našo občino Grosuplje, za Slovenijo, za Evropo, zelo smo veseli, da ste našli svoje mesto tu in da boste tu gradili svojo prihodnost,” je dejal. Verjame, da se bodo v občini dobro počutili, da če še niso, pa še bodo opazili našo gostoljubnost, začutili prijaznost občank in občanov. Pa tudi vrata občine so vedno odprta. Župan jim je še zaupal, da se bo kmalu pričela kompletna rekonstrukcija železniške postaje v Grosupljem, vključno z novim nadvozom pri Motvozu, kar bo na tem območju še izboljšalo logistiko za podjetja. Direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar pa je predstavniku podjetja Kazukiju Omati ob tej priložnosti izročil darilo, konjička, ki ga nosi občina v grbu.

N. Ž.