SLS in Klub županov pri SLS ogorčena nad vlado zaradi prenizkega financiranja občin

Foto: STA

Klub županov pri SLS in SLS sta ogorčena nad odločitvijo Vlade RS za prenizko financiranje občin in pričakujeta, da bo Vlada RS v nadaljnjem postopku sprejemanja proračuna zagotovila potrebna sredstva občinam in jim tako omogočila uspešno delovanje. Kot poudarjajo je dokazljivo, da imajo sredstva za financiranje občin boljše učinke od državno vodenih projektov.

Iz razprave o višini sredstev posameznih proračunskih uporabnikov je razvidno, da se Vlada RS ne namerava niti približati takemu financiranju občin, ki bi zagotavljalo kritje vseh stroškov, ki nastanejo pri delovanju občin.

Izračunani dejanskih stroškov po oceni vseh treh slovenskih združenj občin znašajo 668 evrov na prebivalca, Vlada RS pa je v izhodiščih za pripravo proračuna predlagala le 590 evrov na prebivalca in to v času, ko so zaradi gospodarske konjunkture proračunske možnosti ugodne in bi bilo možno in potrebno, da bi se ugodne razmere poznale tudi pri financiranju občinskih projektov od obnove občinskih cest, vodovodov, šol, vrtcev …

Klub županov pri SLS in SLS sta ogorčena nad odločitvijo Vlade RS za prenizko financiranje občin in pričakujeta, da bo Vlada RS v nadaljnjem postopku sprejemanja proračuna zagotovila potrebna sredstva občinam in jim tako omogočila uspešno delovanje. To je še posebej utemeljeno ob dokazljivem dejstvu, da imajo sredstva za financiranje občin boljše učinke od državno vodenih projektov.

Peter Truden

 • Stric iz ozadja

  Vse pobere Zoki de.

 • antimur

  Normalno, da ima Podobnik prav. Saj država in zmešana kučanistična kriminalna vlada ropajo vse, ne samo občine in dajejo za Kučanove nore ideje in povezovanja z Rusi in balkanom. SLS ima večino županov, zato je to povsem razumljivo zavzemanje Podobnika, samo naj bo pri vsaki zadevi tako dosleden, ne pa, da takrat, ko ga demokracija najbolj potrebuje, obrne list in ji skoči v hrbet, tako kot že od nekdaj počne izdajalska NSi.

 • pajot

  Ogorčenje bo premalo.

 • neuralinkn1

  Pri nas bi vsi občani zbrali tak denar, če bi lahko plačalu, da se kmetavzar spoka, pa se župana ne da odstaviti, ker ga je nastavila fašistična oligarhija. Prav zato, ker imajo v kraju edino oni denar, ne obstaja demokratična večina, ssmo fašistični hlapci, sodelavci in ovaduhi, ki so si podredili vse in lahko delajo kar hočejo. Ne bom rekel, da je najslabši župan vseh časov, prej je vladal pa fašist iz SD in ni bilo čisto nič drugače.
  Udbaški drek je povezan, združujejo celo navezo nekdanjih državnih podjetij in skupaj vlagajo v navidezni razvoj cele regije, seveda samo v tisto kar je del njihovih dolgoročnih načrtov. Država vlaga, njihove družine pa postsnejo lastniki, več dredstev kot bi dobili, več bi pokradli in razdelili med svoje cigane.
  SLS bi morali pri nas prepovedat.

 • Nata

  Samo enemu županu v širni Sloveniji gre dobro. Kar si izmisli ( za svoje seveda), prav vse izpelje !! Predvsem nepotrebni projekti so njegovo veliko veselje.

  https://www.finance.si/8952045/Jankoviceva-vodna-skulptura-na-Slovenski-samo-ena-zasoljena-ponudba-za-671-tisoc-evrov?utm_content=link_1&utm_medium=email&utm_campaign=top_clanki_email&utm_source=16092019&f_tid=d274d3558c38ece3291af1e82a77531f

  pa kip Ekvorne na Gallusovem nabrežju
  pa nove stopnice na Grad – da se čimprej ubiješ ??
  Pa doživljajski most preko Ljubljanice. . . . . .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!