Smetnjake požigajo tudi v Kopru

Foto: Fb

V Juliju se je Furlanija-Julijska krajina srečevala z valom požigov, v katerih so goreli smetnjaki tako v Trstu, kot v drugih mestih po FJK, zaključili so se šele po aretaciji treh storilcev. Sedaj pa so začeli goreti še smetnjaki v Kopru, do sedaj so pogoreli že štirje, gasilci namigujejo na serijskega požigalca, kriminalisti PU Koper pa naj bi zadevo že preverjali.

Nenavadni vžigi zabojnikov za smeti (klik) so razburili italijansko javnost. Požig za požigom (klik) je med prebivalce vnesel strah, kdaj in kje bo zagorelo naslednjič. Mesec dolg lov na požigalce je v FJK prinesel 20 požganih zabojnikov za smeti in približno 15 tisoč € materialne škode. Policija je konec avgusta za dejanja ogrožanja javne varnosti in povzročitev materialne škode na javnih površinah, aretirala tri kriminalce. To so bili 24. letni državljan Italije, ki je bil star znanec policije in dva migranta iz Zahodne Afrike.

V Kopru že štirje
V tem tednu so v Kopru zagoreli kar trije zabojniki za smeti, eden pa je zagorel v Sočergi. “Štirje požari zabojnikov v zadnjem tednu predstavljajo število, ki je visoko nad povprečjem,” so sporočili iz koprske gasilske brigade, s čimer so za požare v zabojnikih za mešane odpadke namignili, da je na delu morebitni požigalec.

Zublji smetnjaka ob koprski palači Loggia so poškodovali tudi steno stavbe in avto, parkiran v bližini, s čimer je nastala dodatna materialna škoda ob požigu zabojnika za smeti. Komunalno podjetje Marjetica je za javnost podalo izjavo, v kateri pojasnjujejo, da zamenjava vsakega 1100 litrskega zabojnika, kot so goreli po Kopru, znaša približno 500 evrov. To se odraža v povišanih stroških poslovanja, zaradi česar podjetje, posledično občina Koper, trpijo materialno škodo.

S požari zabojnikov za smeti naj bi se ukvarjali tudi kriminalisti PU Koper.

Primorska24

 • Olga101

  Levičarska “kultura”! Včasih so zažigali križe, zdaj pa zabojnike…Mogoče za Prešernovo nagrado…

  • Steiermark

   Kot izgleda, imajo levaki in “zahodno afriški ” multi kulti isto “kulturo”!

 • Nata

  Značilno za Antifo !! Kapuco na glavo, pa na juriš na tujo lastnino !!

 • Marija

  No naši prijatelji imajo radi najprej plamen potem pa črno barvo in kaos za sabo.Prisli so,da si uredijo novo deželo po svoje.Najlepše pa pospravis tako da skuriš in vse lepo razbijes pa si junak.To ja zadnje čase kar praksa tudi pri nas.Ali ni lepo videti na parkirišču pobdeset razbitih avtomobilov kup pozganin itd.Ampak mi te delavce spuščamo v državo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!