Sobotnega Pohoda za življenje se bo udeležil nadškof Stanislav Zore

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore (Foto: STA)

Letošnjega Pohoda za življenje, ki bo v Ljubljani potekal 2. oktobra, se bo udeležil tudi ljubljanski nadškof in metropolit gospod Stanislav Zore. S svojo navzočnosti želi izraziti svojo veliko podporo prizadevanjem za spoštovanje pravic nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiski. “Gospodu nadškofu smo za njegovo udeležbo neizmerno hvaležni, saj bo to zgodovinsko prva udeležba škofa na Pohodu za življenje v Sloveniji,” je zapisala Urša Cankar Soares, voditeljica Pohoda za življenje.

Zbiranje bo potekalo ob 9.30 pred cerkvijo sv. Jakoba na Levstikovem trgu v Ljubljani, nato pa se bo sprehodilo do Prešernovega trga, kjer bo osrednji program. Pohod se bo zaključil ob 12. uri. V skladu s priporočili Inštituta za javno zdravje mora organizator javne prireditve razpolagati s podatki udeležencev prireditve, zato prosijo, da vsi svojo udeležbo na shodu za življenje potrdite tako, da izpolnite tabelo oz. udeležbo potrdite na telefonski številki 041 260 277. Tukaj je povezava za brezplačno prijavo.

V osrednjem programu Pohoda za življenje bodo med drugimi nastopili odlični glasbeni gostje: Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Marko Nzobandora ter Nada Žgur s skupino Najstniki za življenje. Pomemben del osrednjega programa bo poslušanje bitje srca nerojenega otroka. Program bo čudovit in prilagojen vsem generacijam od otrok naprej.

Pohod za življenje 2020 (Foto: STA)

“Lanskoletnega Pohoda za življenje se je udeležilo 500 udeležencev in je bil največji dogodek dneva v Sloveniji. Bilo je čudovito kljub močnemu dežju ob koncu. Letos nas naj bo še več. S tem bom naše sporočilo ljubezni in sočutja do najbolj nemočnih in ranljivih še močnejše,” so še ob povabilu zapisali organizatorji pohoda. Udeležba je brezplačna, z organizacijo pa je povezanih nekaj stroškov. “Vse, ki lahko finančno pomagate, lepo prosimo, da nam priskočite na pomoč. Sredstva lahko nakažete na račun: Zavod za družino in kulturo življenja, Tržaška 85, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 0430 2000 3285 568, referenca SI99, namen: Pohod za življenje 2021. Tudi letos si želimo, da s pohoda nihče ne bi odšel praznih rok,” so sporočili.

Sara Kovač