fbpx

Spektakel pod zvezdami na Ptuju privabil preko pet tisoč obiskovalcev

Foto: Albin Bezjak

Na griču Arheološkega parka Panorama, kjer je nekoč stal vojaški tabor XIII. dvojne legije iz Petovione, zaradi katere letos obeležujejo 1950. obletnico prve pisne omembe Ptuja, je bil sinoči izjemen dogodek – Operni večer na Panorami.

Festival Arsana je z Opernim večerom na griču Panorama vstopil v svojo 11. edicijo in doživel rekordni obisk. Pet tisoč glava množica obiskovalcev je uživala v največjih opernih uspešnicah v enkratnem ambientu s pogledom na Ptujski grad, ki po mnenju obiskovalcev postaja eno izmed najlepših slovenskih prizorišč na prostem.

Pod taktirko dirigenta Simona Krečiča je Opera SNG Maribor s simfoničnim orkestrom, zborom in solisti navdušila zbrane ter požela večkratne stoječe ovacije.

Foto: Albin Vezjak

Izjemen obisk doživel tudi Letni kino
Skupaj s petkovim dogodkom Letni kino na Panorami so organizatorji v magičen ambient v prvem festivalskem vikendu privabili več kot osem tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije in sosednjih držav.

11. Festival Arsana se nadaljuje v visokem ritmu in že to soboto, 15. junija bo na Ptuju, na dvorišču minoritskega samostana koncert 1×nih 10 & Big Band RTV Slovenija, predvidoma v svoji zadnji izvedbi. Na tem ekskluzivnem večeru se bodo Big Bandu RTV SLO na odru pridružila odmevna imena slovenske glasbene in gledališke scene: Klemen Slakonja, Lado Bizovičar, Vesna Zornik, Mia Žnidarič, Romana Kranjčan, Jure Ivanušič in mnogi drugi.

Več si oglejte na portalu spodnjepodravje.si