fbpx

Sprevrženo: Miha Kordiš – promotor z likom množičnega morilca

Foto: twitter

Miha Kordiš, zasanjani revolucionar iz Levice, se je odločil, da bo sam promoviral četrtkovo okroglo mizo, ki jo organizira njegova stranka.

Na spodnji sliki ga lahko vidite, kako paradira po Škofji Loki z likom množičnega morilca Che Guevare na prsih, za njim so napisi Svoboda, bratstvo, enakost.

Vir: twitter

Res odlična promocija, če seveda odmislimo, da je bil Guevara hladnokrven morilec in nima nič skupnega z enakostjo, bratstvom, še manj pa s svobodo. Che Guevara, človek, ki je v Združenih narodih nekoč dejal: “Ne potrebujem dokazov, da bi ubil človeka. Potrebujem samo dokaz, zakaj ga ne bi ubil.” ali pa recimo “za pošiljanje ljudi pred strelski vod ne potrebuješ sodnega dokaza. Ti postopki so arhaično-meščanske podrobnosti. To je revolucija. In revolucionarnost mora postati hladnokrvni stroj za ubijanje, ki ga motivira čisto sovraštvo.”
Le kakšno mnenje ima Kordiš o teh izjavah. Zanima nas tudi, če Kordiš med paradiranjem, mladini obrazloži krvavo zgodovino Guevare. Recimo to, kako je zapiral homoseksualce, zažigal knjige in za Afroameričane govoril da  je “črnec malomaren in sanjač, svojo majhno plačo zapravlja za neumnosti in pijačo. Evropejec izvira iz tradicije dela in varčevanja, kar ga je pripeljalo v ta del Amerike. (…) Zaradi svoje rase se jim ni treba umivati.”

Skratka, človek, ki je dal pobiti na desettisoče ljudi, je za Kordiša simbol “svetle prihodnosti” in blaginje za vse.

S.P. / utrip-ljubljane.si