fbpx

Srb v pasjih utah tihotapil sirske migrante

Foto: Policija

V četrtek v dopoldanskem času se je na Mednarodni mejni prehod Gruškovje, z namenov vstopa v Republiko Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak, 22-letni državljan Srbije, ki je v tovornem delu vozila prevažal lesene pasje hiše. Policisti so pri mejni kontroli, z uporabo tehničnih sredstev, zaznali sum, da se v vozilu nahajajo osebe.

Pri nadaljnji temeljiti kontroli so policisti v pasjih hišah našli 8 tujcev, državljanov Sirije, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo in prebivanje v njej, ki jih je državljan Srbije skupaj s sostorilci skril v pasje hiše in preko njih naložil druge, tako da tujci sami iz njih niso mogli izstopiti. Ilegalni migranti so bili v hišah zelo utesnjeni, zaradi česar je bilo njihovo dihanje zaradi majhnega prostora oteženo, prav tako pa so nekateri, kljub visokim temperaturam, morali imeti oblečena debela oblačila, da niso bili poškodovani od žebljev in grobih lesenih površin v notranjosti pasjih hiš. Z navedenim načinom prevoza je osumljeni povzročil nevarnost za življenje in zdravje tujcev.

Foto: Policija

Osumljeni  državljan Srbije bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, po 6. odstavku 308. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), s kazensko ovadbo  priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let in denarna kazen.

Sara Kovač