fbpx

Občina Ivančna Gorica pomaga gospodarstvu: Srednja šola Josipa Jurčiča pridobiva program Oblikovalec kovin

Foto: iStock

Na pobudo podjetij Livar d.d. in Akrapovič d.d. je Občina Ivančna Gorica pristopila h koordinaciji gospodarstva in Srednje šole Josipa Jurčiča v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije. Izjemno uspešno gospodarstvo v Občini Ivančna Gorica in sosednjih občinah pri še bolj dinamičnem razvoju omejuje pomanjkanje ustreznih kadrov.

Zato je sodelovanje med gospodarstvom ter izobraževanjem nujno in programi vajeništva se kažejo kot zelo primeren način za usposabljanje kadrov. V ta namen so podjetja pripravljena ponuditi praktično usposabljanje z mentorstvom v svojih obratih in tudi štipendije dijakom. Poleg Livarja in Akrapoviča so k projektu pristopila še podjetja Elvez in IMP Armature ter iz sosednjih občin Kovikor (Šmartno pri Litiji), Fines (Grosuplje), podporo pa je izrazil tudi trebanjski Trimo. V času izdelave elaborata je namero izkazalo še nekaj podjetij, saj je zanimanje za sodelovanje s strani gospodarstva veliko.

Jutri, v sredo, 17. oktobra 2018, ob 11. uri bo v prostorih Srednje šole Josipa Jurčiča predstavitev elaborata GZS in vloge za pridobitev programa Oblikovalec kovin.

C. Š.