fbpx

Stavil tisočaka, da SAB ne bo izpadla, zdaj požrl besedo

Nekdanji poslanec SAB Marko Bandelli. (Foto: STA)

Zdaj že nekdanji poslanec SAB Marko Bandelli je pred volitvami s poslancem SDS Dejanom Kalohom javno stavil, da bo, če SAB ne bo prišla v parlament, v dobrodelne namene nakazal 1.000 evrov. Na volitvah je stavo izgubil, dane besede pa ne namerava izpolniti.

Na slednje je na Twitterju opozoril Dejan Kaloh, ki je zapisal, da sta z Markom Bandellijem stavila, da bo v dobrodelne namene nakazal 1.000 evrov, če SAB ne bo prišla v parlament, v nasprotnem primeru pa bo moral to narediti Kaloh. Ta je zdaj, ko SAB ni več v parlamentu, opozoril, da so minili že trije tedni od obljube, Bandelli pa je ni izpolnil. Ob tem se je vprašal, ali je “Bandelli lažnivec/moralno pokvarjena oseba”.

V odzivu na tvit je Bandelli potrdil, da javno dane besede ni izpolnil, za to pa je našel nenavadno pojasnilo. Stave mu ni treba izpolniti, ker se zdaj “združujemo v Gibanje Svoboda, bomo del koalicije in imeli ministrstvo”. “Tako da tvoje stave ne priznavam. To je vse,” je zapisal. Kakšno zvezo ima združevanje SAB z Gibanjem Svoboda in neuvrstitvijo SAB v DZ, kar je bil predmet javno dane obljube, pa ni pojasnil.

Moje Posavje