fbpx

Ste že slišali za urbano kmetovanje? Mladi podjetnik predstavlja samovzgojni urbani vrt

Foto: Fb

Podjetje Bajtasist iz Črnuč je na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra predstavilo samovzgojni urbani vrt. Kot pravijo sami, želijo prebivalcem urbanih središč brez zunanjih vrtov omogočiti osnovno samooskrbo z zelenjavo brez zahtevnega ukvarjanja z vrtninami.

V teh dneh je v Gornji Radgoni potekal 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem, tokrat s poudarkom na digitalizaciji v kmetijstvu in agroživilstvu. Sejma se udeležujejo tudi mnogi razstavljavci iz Ljubljane.

Med njimi po inovativnosti gotovo izstopa podjetje Bajtasist iz Črnuč, ki predstavlja samovzgojni urbani vrt. Kot pravijo sami, želijo prebivalcem urbanih središč brez zunanjih vrtov omogočiti osnovno samooskrbo z zelenjavo brez zahtevnega ukvarjanja z vrtninami. Njihov sistem bTerra Urban Garden samostojno ustvarja najboljše okolje za rastline ter preko mobilne aplikacije obvešča o stanju malega ekosistema. Temu pravijo “pametna samooskrba iz naslonjača”. Torej nič več toče, škodljivcev, suše, okopavanja ali gnetenja v supermarketih. Sliši se obetavno.

Image may contain: 1 person, smiling

Več si preberite na portalu utrip-ljubljane.si