fbpx

Smo na razpotju med kolapsom in normalnim življenjem: Potrjenih 34 novih okužb s kornavirusom!

Foto: Matic Štojs Lomovšek

V Sloveniji so v petek ob opravljenih 1159 testiranjih potrdili 34 okužb z novim koronavirusom. Na zdravljenju v bolnišnici ostaja 16 oseb. Nihče ni potreboval intenzivne nege, kažejo vladni podatki. Doslej so v Sloveniji skupno potrdili 1827 okužb, število smrtnih žrtev ostaja pri 111. “Smo na razpotju in samo dosledno upoštevanje nujnih omejitev, karantenskih odločb ter higienskih pravil doma, na delovnem mestu, na poti in na dopustih lahko prepreči množična obolenja, smrti in kolaps zdravstva – in ponovno zaustavljanje javnega življenja,” pa rezultate komentira slovenski premier Janez Janša. 

Število novo potrjenih okužb s covid-19 se vztrajno veča, saj so jih včeraj našteli 34, 16 oseb pa se trenutno zdravi.  Kot je na Twitterju zapisal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, današnjih 34 novih primerov potrjenih okužb ni samo medicinski problem, ampak zahteva še ogromno poizvedovalnega dela epidemiologov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki se trudijo čim prej odkriti čim več kontaktov potrjeno okuženega, jih opozoriti na nevarnost in napotiti v karanteno.

https://twitter.com/GovorecCOVID19/status/1281857857487544320?ref_src=twsrc%5Etfw

Slovenski premier Janez Janša je na Twitterju zapisal, da se glede na število okuženih trenutno nahajamo na razpotju in “samo dosledno upoštevanje nujnih omejitev, karantenskih odločb ter higienskih pravil doma, na delovnem mestu, na poti in na dopustih lahko prepreči množična obolenja, smrti in kolaps zdravstva – in ponovno zaustavljanje javnega življenja“.

Sara Kovač