fbpx

Studenec – od kozolca do poletnega gledališča

Foto: Portal-os

Iztekel se je prvi del prireditev 19. kulturnega poletnega festivala na Studencu pri Domžalah, tik pred uprizoritvijo pa je osrednja domača gledališka predstava. Po lanskem uspehu igre Lepo je biti muzikant bodo v poletnem gledališču v petek, 12. julija, ob 21. uri premierno uprizorili še drugi del tega dela. Po premieri bodo v drugi polovici julija in v prvih dneh avgusta pripravili kar 11 ponovitev.

Predstava Lepo je biti muzikant, II. del, je nova in izvirna zgodba, nekakšno nadaljevanje lanskoletne uspešnice, v katero je avtor, Avstrijec Andreas Brandstätter, tudi tokrat spretno vpletel lepe in znane Avsenikove melodije,” je povedal predsednik Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan Lojze Stražar, tudi režiser predstave. “Iz načina, kako je avtor začrtal like in si dramaturško zamislil predstavo kot celoto, razpoznamo njegov odnos do velikanov slovenske narodnozabavne glasbe, saj ju izjemno ceni.

Ansambel Fantov pet je po zmagi na mednarodnem tekmovanju narodnozabavne glasbe v Stuttgartu več let miroval. “Do ponovnega srečanja je prišlo po naključju – ob praznovanju rojstnega dne Lucije, hčere vodje ansambla Mihe,” dodaja Stražar. “Namera družine Avsenik, da podeli ansamblu nagrado in priznanje za dosežen uspeh, pa tudi dokončno ponovno združi člane ansambla. Gostilničar Karel si močno prizadeva, da bi zasedba ponovno oživela, skupaj s teto Mici ne skrivata navdušenja nad Ansamblom bratov Avsenik, zato ni presenečenje, da želi prav teta iz spoštovanja do velikanov iz Begunj postaviti veličasten spomenik. Krstna izvedba predstave Lepo je biti muzikant, II. del, je sicer nadaljevanje lanskoletne, pa vendar je to povsem nova, samostojna, komična zgodba, prepletena z melodijami bratov Avsenik.”

Do konca festivala se bodo zvrstili še muzikal Nune v akciji! v petek, 23. avgusta, ob 20.30, opera Prodana nevesta v petek, 30. avgusta, ob 20. uri in koncert ob 70-letnici KD Miran Jarc Škocjan v petek, 7. septembra, ob 19. uri.

Več si oglejte na strani portal-os.si