fbpx

Sumljivi posli mariborskega župana: Tako je vrednost Arsenovičeve naložbe v manj kot dveh letih poskočila za več kot 200 odstotkov!

Saša Arsenović je zmagovalec volitev v Mariboru. A z njim je največ pridobila Ljubljana, so prepričani v taboru Kanglerja in Fištravca. Foto: Nova24TV.

Portal Požareport ponovno razkriva skrajno sumljive posle novega mariborskega župana Saše Arsenoviča iz krogov SMC. Ta naj bi stavbo, ocenjeno na 590 tisoč evrov, kupil za pičlih 280 tisoč evrov, le leto in pol pozneje pa jo je prodal za okrogel milijon. A kot kaže, do sanjskega donosa svoje naložbe sicer močno zadolženi Arsenovič ni prišel s finančno spretnostjo, pač pa naj bi bila posredi korupcija in bančni kriminal!

Mariborskega župana Sašo Arsenoviča in njegove kadre, kot vse kaže, dohiteva preteklost. Požareport razkriva dogajanje med letoma 2014 in 2016, ko je potekala sporna preprodaja nepremičnine na ulici Eve Lovše 19 v Mariboru, ki je danes v lasti zavarovalnice Grawe. Tedanji lastnik omenjene nepremičnine (dve parceli in poslovna stavba), ki je bila obremenjena s hipotekami pri Deželni banki Slovenije v vrednosti vrtoglavih 4,34 milijona evrov, je bilo podjetje ACK d.o.o., poslovno stavbo pa je zasedalo več najemnikov, ki so imeli na zahtevo DBS sklenjene pogodbe brez predkupne pravice za 10 let. Te pogodbe naj bi bankirji pod vodstvom Aleša Viherja, ki je bil direktor mariborske podružnice DBS, tudi sestavljali, zastopnica ACK Ana Kranjc pa naj bi jih zgolj podpisovala. Do prodaje naj glede na vztrajanje Viherja ne bi prišlo še vsaj nekaj let, stavbo pa naj bi prodali samo v celoti za 1,1 milijona evrov, čeprav je bila ocenjena na 0,59 milijona evrov vrednosti.

Kmalu potem, ko se je vmešal Arsenovič, je bila stavba prodana – uradno za pičlih 280 tisoč!
A kmalu potem, ko se je v zgodbo vmešal Arsenovič, je stavba šla v prodajo – ta jo je kupil za pičlih 280 tisoč evrov, in sicer prek podjetja Galerija Gosposka d.o.o., ki se je v zgodbi pojavljala tudi pod imenom Sato d.o.o. Najemniki so bili zgroženi, Arsenovič pa jim je, takoj ko je postal lastnik stavbe na Ulici Eve Lovše 19, začel prodajati etažno lastnino. Posrednik, ki je iskal kupce med najemniki, pa ni bil nihče drug kot Matjaž Štandeker, Arsenovičev dolgoletni osebni prijatelj in zdaj tudi svetovalec v kabinetu župana Arsenoviča. Štandeker naj bi kasneje po poročanju Požareporta vendarle izdal, da je bilo poleg omenjene mizerne kupnine izplačanih še 200 tisoč evrov gotovine, kot “darilo za izvedbo pravnega posla”. Štandeker naj bi tudi sam povedal, da je bil znesek 200 tisoč evrov sprva namenjen dvema predstavnikoma DBS, ni pa navedel imen. Ko naj bi ta denar osebno dostavil v Portorož, pa naj bi si ga tam po njegovih besedah razdelili štirje bančniki. Štandeker naj bi tudi priznal, da je takrat, ko se je odpeljal v Portorož, doma iz strahu pustil mobilni telefon.

Poslovna stavba na Ulici Eve Lovše 19 je danes v lasti zavarovalnice Grawe. (Foto: Požareport)

Stavbo Arsenovič preprodal za okrogel milijon, 300 tisoč naj bi namenil reševanju propadlega Ivanjka
Ko so nekateri najemniki protestirali, ker so bili izključeni iz prodaje poslovne stavbe, in še zlasti potem, ko so izvedeli za tako nizko prodajno ceno, so od podjetja ACK prejeli informacijo, da prodaja poslovne stavbe ni bila izvedena v okviru javnega razpisa ali zbiranja ponudb, že leto in pol kasneje, februarja 2016, pa je Arsenovič celotno stavbo prodal Zavarovalnici Grawe za okrogel milijon evrov. Po poročanju Požareporta pa naj bi Arsenovič kar 300 tisoč od kupnine namenil reševanju mariborskega podjetnika Lea Ivanjka, ki je nekoč imel v lasti Vinag. Po njegovih informacijah Požareporta sta bila o sporni preprodaji poslovne stavbe na Ulici Eve Lovše 19 že pred časom osebno obveščena tudi vršilec dolžnosti direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič in podpredsednik Komisije za preprečevanje korupcije Igor Lamberger, ki sta oba Mariborčana in sta se oba prav tako pred nekaj tedni prijavila na razpis za direktorja NPU!

Vir: Požareport

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.