fbpx

Svetniška skupina SDS zahteva sklic izredne seje pristojnega odbora MOL zaradi koronavirusa!

Ljubljanski mestni svet (foto:STAfoto)

Svetniška skupina SDS v Ljubljani je zahtevala sklic izredne seje Odbora za zdravje in socialno varstvo, na kateri bi ugotavljali, kako je mesto pripravljeno na novi koronavirus. Zanima jih, če bi mestna občina glede na pomanjkanje ustreznih kapacitet in dolgoletno zanemarjanje bolnišnične infrastrukture lahko ponudila dodatne kapacitete.

Svetniška skupina Slovenske demokratske stranke v Mestni občini Ljubljana zahteva sklic izredne seje Odbora za zdravje in socialno varstvo, na kateri bi opravili temeljito razpravo in ugotovili, kako je Ljubljana pripravljena na koronavirus, s poudarkom na najranljivejših: otrocih, starejših in ljudeh s kroničnimi obolenji. Prav tako jih zanima, ali ima Mestna občina Ljubljana pripravljen krizni načrt za ravnanje ob morebitnem izbruhu virusa.

Bolnišnična infrastruktura je zanemarjena
Upoštevajoč opozorila stroke o dolgoletnem zanemarjanju bolnišnične infrastrukture in pomanjkanju ustreznih kapacitet, bi MOL v primeru potrebe po vzpostavitvi dodatnih kapacitet za obolele za novim koronavirusom le-te lahko ponudil?

Mojca Škrinjar (foto: Demokracija)

V SDS zahtevajo sklic pristojega odbora, da bi bili bolje pripravljeni na morebiten izbruh koronavirusa
“Da bi bili na mestni ravni čim bolje pripravljeni na morebiten izbruh korona virusa, v SDS zahtevamo sklic pristojnega odbora,” je še zapisala Mojca Škrinjar, predsednica Odbora za zdravje in socialno varstvo MOL.

Rok Krajnc