Tihotapci vozijo migrante

(Foto: epa)

Policisti so v četrtek okoli 20. ure v Jesenicah na Dolenjskem pridržali 49-letnega državljana Romunije, ki je v kombiju italijanskih registrskih oznak prevažal 14 državljanov Turčije. Na Obrežju pa so pridržali 23-letnega državljana Egipta, ki je prevažal štiri državljane Maroka, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, kjer so v zadnjih 24 urah prijeli 155 ilegalnih migrantov. Na Primorskem so jih prijeli 18.

Okoli 20. ure so policisti v Jesenicah na Dolenjskem ustavili voznika kombija Peugeot traveller italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan 49-letni državljan Romunije v vozilu prevaža 14 državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. V noči na 26. oktober so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X1 italijanskih registrskih oznak. 23-letni državljan Egipta je prevažal štiri državljane Maroka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo.

Državljanu Romunije in državljanu Egipta so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Maroka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Dobova, Kapele, Obrežje, Loče, Rakovec) izsledili in prijeli 42 državljanov Afganistana, 14 državljanov Rusije, 12 državljanov Iraka, deset državljanov Konga, osem državljanov Maroka, sedem državljanov Pakistana, pet državljanov Šrilanke, pet državljanov Sirije, štiri državljane Indije, štiri državljane Nepala, tri državljane Irana, dva državljana Kameruna in državljana Sierra Leone. Skupno 117.

Na območju PP Črnomelj (Drenovec, Marindol, Vinica, Preloka, Sinji Vrh) so izsledili 28 državljanov Maroka, dva državljana Sirije in dva državljana Alžirije, na območju PP Metlika (Metlika) državljana Maroka in na območju PP Krško (Libna) pet državljanov Maroka.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah prijeli 18 ilegalnih migrantov.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Sara Kovač