fbpx

Krški policisti sporočili tragično vest – v garderobi za preoblačenje se je 24-letnemu policistu sprožila pištola

Sedež policijske postaje v Krškem (Foto: Facebook)

“Globoko pretreseni in prizadeti vas obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš 24-letni sodelavec s PP Krško,” so sporočili iz PU Novo mesto. Kot so pojasnili, se je v prostorih omenjene krške policijske postaje danes zgodila nesreča s strelnim orožjem. Do nesreče je prišlo, ker se je enemu izmed policistov v garderobi za preoblačenje sprožila pištola, naboj pa je zadel njegovega policijskega kolega, sicer tudi najboljšega prijatelja, je v izjavi za javnost povedal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

V prostorih policijske postaje Krško se je danes odvila velika tragedija, v kateri je življenje izgubil 24-letni policist.

Podrobnejših informacij o dogodku še ni, to naj bi pokazala preiskava in interni nadzor, ki ga je odredil Lindav. Za zdaj je znano le, da je do dogodka prišlo nekaj pred 6. uro zjutraj v garderobi policijske postaje, ko naj bi se 21-letnik in njegov 25-letni policijski kolega preoblačila. Pri tem je prišlo do sprožitve pištole 21-letnika, krogla pa je zadela 25-letnika. Slednjemu so takoj na različne načine poskušali pomagati ostali policisti, prišli so tudi reševalci, a je v brežiški bolnišnici okoli 7. ure umrl.

24-letnik je ravno zaključil šolanje
ŽOba policista sta na Policijsko postajo Krško po besedah direktorja Policijske uprave (PU) Novo mesto Janeza Ogulin prišla oktobra, neposredno s šolanja. S policije so sicer dopoldne sporočili, da je bil pokojni star 24 let, v izjavi za medije pa je Ogulin podatek popravil in povedal, da je bil star 25 let. “Izgubili smo mladega policista, na začetku svoje kariere, in zaradi tega je vsa organizacija v šoku. V življenju sem videl že marsikaj, mislil sem, da sem pripravljen na vse, a tak dogodek te preprosto ne more pustiti ravnodušnega,” je v izjavi povedal Lindav, piše STA.

Ne vedo, kaj je šlo narobe, je pa Lindav povedal, da sta šla oba policista skozi usposabljanja tako kot vsi policisti do zdaj. Svojcem, prijateljem in sodelavcem nudijo potrebno psihološko pomoč, prav tako policistu, ki se mu je sprožila pištola.  Skupaj z Ogulinom je izrekel najgloblje sožalje svojcem, prijateljem in vsem, ki so pokojnega policista poznali, ter izrazil upanje, da do tega ne bo prišlo nikoli več. Sožaljem svojcem, policistom policijske postaje in vodstvu slovenske policije je na Twitterju izrekel tudi predsednik republike Borut Pahor.

Ana Horvat