fbpx

Trebanjske pionirke državne prvakinje v kvizu gasilske mladine

Skupinska fotografija mladih gasilcev (Vir: zajem zaslona, mojaobčina.si)

V soboto je v Osnovni šoli Trebnje potekal 20. državni kviz gasilske mladine. Udeležilo se ga je 79 ekip (28 ekip pionirjev, 27 ekip mladincev in 24 ekip gasilcev pripravnikov) iz 13 od 17 regij v okviru Gasilske zveze Slovenije.

Zaključna prireditev, ki jo je vodil Lojze Bojanc, je potekala v športni dvorani OŠ Trebnje, ob postroju sodelujočih ekip in gostov.

Teoretično znanje so ekipe pokazale z reševanjem testov v učilnicah, praktični del – gasilske spretnosti – pa so potekale v športni dvorani, kjer so ob 9. uri slovesno dvignili tekmovalno zastavo in začeli s tekmovanjem. Zbrane sta med drugim nagovorila poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in župan občine gostiteljice Alojzij Kastelic.

Vir: zajem zaslona, mojaobčina.si

Prve tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele pokale, ostale pa priznanje za sodelovanje.
V kategoriji pionirji je pokal za prvo mesto osvojila ekipa PGD Občine (GZ Trebnje), drugo mesto je zasedla ekipa PGD Medvedce (GZ Majšperk), tretje pa PGD Ožbolt (GZ Dravske doline).

Med mladinci so se najbolje izkazali ekipa PGD Blagovica (GZ Lukovica), na drugo mesto se je uvrstila ekipa PGD Jarše-Rodica (GZ Domžale), na tretje pa PGD Zbelovo (GZ Slovenske Konjice).

Pri gasilcih pripravnikih je zmagala ekipa PGD Vinska Gora (GZ Šaleške doline), na drugo mesto se je uvrstila ekipa PGD Polšnik (GZ Litija), na tretje pa PGD Jarše-Rodica (GZ Domžale).

Vir: zajem zaslona, mojaobčina.si

Zahtevni projekt je izvedlo več organizatorjev
S spustom zastave, ki sta jo izvedli zmagovalni ekipi mladincev in pripravnikov ob zvokih koračnice Občinskega pihalnega orkestra Trebnje z dirigentom Primožem Kravcarjem, ki je poskrbel tudi za kulturni program svečanega dogodka, je jubilejni kviz gasilske mladine odprl vrata naslednjemu gostitelju 21. državnega kviza gasilske mladine prihodnje leto.

Vir: zajem zaslona, mojaobčina.si

Pri logistično zahtevnem projektu je sodelovala Gasilska zveza Slovenije in njen Mladinski svet, vodstvo Gasilske regije Dolenjska, Osnovna šola Trebnje z ravnateljem in zaposlenimi, vse štiri občine Temeniške in Mirnske doline, pri čemer je bila občina gostiteljica še posebno naklonjena, ter Komunala Trebnje. V pripravo in izvedbo tekmovanja pa so bila vpeta skoraj vsa društva trebanjske gasilske zveze in posamezniki iz Gasilske zveze Šentjernej ter Novo mesto.

Vir: zajem zaslona, mojaobčina.si

Organizatorjem tekmovanja so bili v veliko pomoč pri spremljevalnem programu za mlade udeležence tekmovanja in njihovo spremstvo tudi: Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Trebnje, Društvo prijateljev mladine Jurček, Alen Štritof in Slovenska vojska, ki so pripravili različne aktivnosti za obiskovalce na parkirišču pri CIK-u in v notranjih prostorih, Knjižnica Pavla Golie Trebnje in Policijska postaja Trebnje pa kar na sedežu ustanove oz. zavoda.

Moja Dolenjska