fbpx

[Video] Tudi Kangler vložil kandidaturo za župana Maribora

Foto: STA

Nekdanji mariborski župan in kandidat NLS za župana Maribora Franc Kangler je danes kot sedmi doslej v spremstvu najožjih sodelavcev oddal kandidaturo na sedežu mestne volilne komisije. Kot je ob tem povedal, ga veseli, da sta ga podprli SDS in SLS, še vedno pa tečejo pogovori s še eno parlamentarno in eno izvenparlamentarno stranko.

Stranka NLS je danes oddala tudi liste kandidatov za mestni svet, mestne četrti in krajevne skupnosti, ob tem pa je nekdanji župan znova izrazil veselje, da se je kandidaturi pridružil nekdanji prvi mož Dravskih elektrarn Maribor (DEM) Viljem Pozeb, ki ga Kangler v primeru svoje izvolitve želi za podžupana za področje gospodarstva.

Kanglerju se je danes poleg donedavnega predsednika NLS Željka Vogrina in Milana Mikla ter drugih v prvih vrstah pridružila nekdanja in zdaj že upokojena novinarka Radia Maribor Breda Čepe, za katero je Kangler prepričan, da se ji bo uspelo prebiti v mestni svet. “Ekipa je dobra, predvsem pa želimo oblikovati prihodnost Maribora skupaj z vsemi tistimi, ki mislijo pozitivno,” je dejal Kangler.

Prepričan je, da bo sam v prvem krogu dobil največ glasov, na kar kažejo tudi nekatere ankete, vedno pa so mogoča tudi presenečenja. Zaveda se, da predvolilna kampanja ne bo lahka, v kar se je javnost lahko prepričala že minule dni, vseeno pa vsem sporoča, da so na to pripravljeni, imajo pozitivno energijo, predvsem pa vizijo za razvoj in prihodnost mesta. O konkurentih v prvem krogu je dejal, da so zanj enakovredni vsi, vse spoštuje in se s tem, kdo bi lahko bil njegov tekmec v drugem krogu, če bo do njega prišlo, sploh ne obremenjuje.

C. Š., STA