Tudi kongres NLS potrdil združitev s Slovensko demokratsko stranko!

Predsednika SDS Janez Janša in Nove ljudske stranke (NLS) Franc Kangler sta že februarja na akademiji stranke SDS v Mariboru, podpisala sporazum o pridružitvi NLS k SDS. Zadnjo besedo je danes imel še kongres NLS, ki je prav tako potrdil združitev.

Kongres Liste Franca Kanglerja – Nove ljudske stranke Slovenije je danes na svojem zasedanju, sprejel sklep o združitvi politične stranke Lista Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka Slovenije (NLS) s politično stranko Slovenska demokratska stranka (SDS). To je za stranko zagotovo novi mejnik, saj ima še posebej v Mariboru NLS pomembno vlogo. Tako je sedaj združena stranka SDS postala tudi druga najmočnejša stranka v občinskem svetu Mestne občine Maribor.

Mestni odbor SDS, ki šteje več kot 700 članov, bo tako v začetku aprila imel tudi svoj volilni kongres, saj se je dosedanjemu predsedniku Dejanu Kalohu iztekel mandat, za novo izvolitev pa se ne bo potegoval. Neuradno naj bi se za mesto predsednika potegovala Franc Kangler in Martin Mlakar, lahko pa preseneti še kakšno ime.

Zadeve, povezane z volilnim kongresom mestnega odbora SDS Maribor, bomo spremljali tudi na našem portalu.

E-Maribor