fbpx

V balonarski nesreči v Ljubljani poškodovane štiri osebe, vzrok za nesrečo še ni znan

Slika je simbolična

Policisti PU Ljubljana poročajo o balonarski nesreči, ki se je zgodila na barju. Danes nekaj po 10. uri so bili obveščeni  o balonarski nesreči na območju ljubljanskega barja, med Škofljico in Igom.  Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo pri pristajanju balona, ki je v družbi še enega, danes dopoldan priletel iz tujine smeri Avstrije, v njem pa je bilo šest oseb, pet državljanov Belgije in državljan Slovenije. V dogodku so bili po zadnjih podatkih poškodovane štiri osebe (trije Belgijci in Slovenec). 

S kraja so bili odpeljani v UBKC Ljubljana, kjer ostajajo na zdravljenju, po do sedaj znanih podatkih njihovo življenje ni ogroženo. Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal na barju. Kraj je zavarovan in je izključena možnost požara ali eksplozije. Do sedaj še ni znano zakaj je prišlo do nesreče balona, policisti opravljajo ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Preberite tudi: To so zdravila za zdravljenje covida-19, ki so na voljo tudi v Sloveniji

Policisti naprošajo vse, da naj s svojo prisotnostjo ne motijo dela reševalnih ekip in omogočijo nemoteno reševanje ter naj upoštevajo navodila policistov.  Ko bo znanih več okoliščin bodo naše sporočilo dopolnili.

Sara Kovač