V Beli krajini prijeli 14 migrantov, letos skupno že 663

Foto: epa

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Preloka in Velika Lahinja izsledili in prijeli 14 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Letos so jih na tem območju prijeli že 663!

Državljani Pakistana, Alžirije, Afganistana in Maroka so zaprosili za azil (mednarodno zaščito) in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Pot med Vinico (ob Kolpi) in Veliko Lahinjo.  

Letos prijeli že 663 migrantov
Velika Lahinja je okoli 14 kilometrov stran od reke Kolpe. Iz drugih policijskih uprav po Sloveniji o migrantih ne poročajo. Na območju Policijske uprave Novo mesto so letos obravnavali 663 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo (67 v enakem obdobju leta 2017). Največ, 603 migrantov so prijeli na območju Bele krajine, in sicer 372 na območju PP Črnomelj in 231 na območju PP Metlika.

V enakem obdobju 2017 na območju Bele krajine niso zaznali nezakonitih prehodov državne meje, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Več si lahko preberete na portalu moja-dolenjska.si.

 • RATATA

  Migrantov se ne prijema
  ampak se jih obrne!

  • Adolf Hitler

   To vidš napačno! imajo jih za drek Kar so preveč dobrega storil tisto Kar je dobr je ta židovsk drek spreobrnil v naj slabše mein Kamerad isto Kar dones doživljaš v vojni katera ni bila še do danes končana kajti vi še zmeraj spite ker ko bi to zvedeli ka je ta parazite żidov storil in to še vedno poćne bi ti to videl v drugih luči tu IMASTE nekaj da pridete mal k sebi in da vidite gdo sploh to so zavezniški paraziti Kateri še do dan danes ropajo plemijo posiljujejo nas zastrupljajo in zblojajo z ektričnim židom kater vas je że naredu odvisne od židovske usrane lažne propagande zaveznikov ki vam dan za dnevom zastrupljajo možganie in so te privadili laži ki se imenuje DEMOKRATIJA POMEN ZAKRIVANJE dokazev ZMEDA ZAVERA NATEG TOTALNA KONTROLA ZBLOJENOST in HLAPĆERSTVO MI ŽIVIMO V KEHI KATEREGA NEMOREMO VIDIT OBČUTIT IN NITI DOTAKNITI TO JE VERA IN MATRIALIZEM! ! Zato se osvobodi hlapčevstva in ponovno zaživi v svetli Ali novi luči 
   Prvo poglei potem pa presojaj moj kamerad in Deli naprei razmišlai drugače razmišlai z srcem RAZMIŠLAJ Z SVETLOBO!
   https://thegreateststorynev

   Po tem ti bo pa Jason zakaj nosim negovo ikono in ime v svojem srcu in tukaj kajti Kar je to bitje storilo za ljuctvo ga ni in ga tudi nikoli več nebo pod svetlim nebom! Pa śe nekaj če bi on in njegov podobni vodil bi ti živel v obilju ljubezni veselju in radosti v popolni harmoniji! 
   Heil mein Führer wir vermissen dich!

   Wahrheit spricht Klartext

 • Adolf Hitler

  Proklet tifus na dveh nogah

 • Zgornji

  JA, SAMO RIKVERC NAJ JIM ŠALTAJOOO !!! ! !!! NE PA JIH ŠE ŠLATATI IN PRIJEMATI !!! ! !!! :-P :-( :-P

 • karlina

  TO JE Z ENO BESEDO-GROOOOZLJIVOOOOOO, GROZLJIVOOOOO !!!!!

 • šmentanamuha

  Tele tipe je treba dat na ignore. Delali itak ne bojo, ker niso za to prišli, potem se bodo počasi vsi navlekli v LJ v Rog in h kakšnim aktivistom na dom, ker se drugje ne bodo vklopili, pol se bodo začele pizdarije na veliko in če bomo imeli pametno vlado, bo zmanjšala socialne transferje za tele delomrzne fičfiriče in potem bodo nekega dne izginili …. Vlada bi morala zahtevati, da za socialno podporo, ki jo dobijo, opravijo tudi družbeno koristno delo 30 ur na mesec (lopatanje, čiščenje smeti in dela, ki ne zahtevajo izobrazbe…). Potem bodo kmalu iskali azil drugje.

 • Slovenec 33

  Lepo vas prosim, da uporabljate slovenski jezik in pravi pomen slovenskih besed.
  Če ne znate se poučite pri tistih, ki vedo.
  To so dezerterji in ne migranti.
  S človeško vrsto imajo skupno samo zunanjo podobnost in nič drugega.
  Ko pride človek do znaka prepovedan prehod se obrne.
  Ko pride žival do znaka prepovedan prehod gre naprej.
  Iz tega sledi, da to niso ljudje ampak živali – opičjaki.
  Samo topoumni produkti usmerjnega izobraževanja pod vodstvom fdvizma tega ne doumejo.
  Zanje je primerna samo ena poteza – zavračanje in to takoj na meji.
  Če bi letele krogle bi ti novi okupatorji zelo hitro tekli stran od znaka.
  Ni prav, da zažirajo davkoplačevalski denar, ker več kot 60 000 Slovencev živi pod mejo revščine, zanje pa se troši štirikrat več denarja na dan, kot dobi povprečni slovenski davkoplačevalec pokojnine po 40 letih dela in vplačevanja v pokojninski sklad.
  Tak način delovanja države je mogoč samo v Sloveniji, ker so v državi okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda na oblasti.

 • spet-sam-jest

  Ma kakšna korist če jih lovijo, ko pa so jim pol taxi služba do azilnih domov! bi jih saj pustl, de se napešačjo, če ji že ne sterajo nazaj, od kjer so pršli!

 • mona lisa

  UROŠ PALHARTINGER ( šest let je živel na območju islama ) je napisal odprto pismo evropski poslanki ge. Tanji Fajon glede vdora islamističnih hord na ozemlje EU.

  Nekatera dejstva:
  Po Koranu se Svet deli na Svet islama (Dar ul-Islam) in Svet vojne (Dar ul-Harab). Svet Islama je tam, kjer je kadarkoli v zgodovini bilo vzpostavljeno šeriatsko pravo. Muslimani morajo svet Islama braniti, ali ga ponovno osvojiti, hkrati pa osvajati nova ozemlja, vse dokler ne zavladajo nad celotnim planetom …
  Vsak Musliman ima dolžnost širiti Islam, to širjenje se imenuje Džihad. Džihad ni le vojna, kot se v Evropi zmotno predstavlja in prikazuje, Džihad je vsako širjenje Islama. Za Džihad se šteje naseljevanje na neislamska ozemlja, poročanje z nemuslimankami. Džihad je zanje tudi številčno rojevanje otrok, seveda pa je Džihad tudi njihova sveta vojna …
  Muslimanski moški se lahko poroči z nemuslimanko, ona lahko ohrani svojo religijo do smrti, otroci pa morajo biti muslimani. Muslimanke pa se ne smejo poročati z nemuslimani …
  Izstop iz Islama ni mogoč, odpadnik je označen za Kuffirja, sledi fatva, kar pomeni da lahko odpadnika oz. Kuffirja kdorkoli nekaznovano ubije …
  Po Koranu so vsi nemuslimani sužnji Muslimanom. Musliman lahko zasužnji ali ubije kateregakoli nemuslimana.
  Islamisti ki vdirajo v Evropo, širijo Islam in ničesar drugega. Ne mislijo delati, takoj postavljajo pogoje, zahteve, od neislamskega prebivalstva zahtevajo usluge, torej se že v samem začetku vedejo kot gospodarji nad neislamskimi prebivalci Evrope …
  Šeriatsko pravo ni del pravnega reda članic EU. Kjerkoli Muslimani vzpostavijo svoj kalifat in vzpostavijo šeriatsko pravo, vzpostavijo deželo Islama, ki jim potem pripada na veke vekov. Prav tako gre za kršitev ustave članic EU, napad na ozemeljsko celovitost, nedotakljivost, suverenost držav, . Jasno je da te horde islamistov ne spoštujejo nobenega pravnega reda drugih držav, ne spoštujejo državnih meja, njihova identiteta ni znana, ni znana njihova preteklost, …
  Omenil bi, da nočete dvigniti življenjskega standarda lastnim ljudem, za islamistične horde pa velikodušno razvežete mošnje, tolerirate jim kršitve zakonodaje, tolerirate vdor na ozemlje brez vsakega preverjanja identitete, … Hkrati pa pričakujete, da bomo ljudje, davkoplačevalci financirali lastno okupacijo, sprejeli nasilje islamistov, sprejeli nov način življenja – ki bo seveda prilagojen Islamu …
  Bizantinski cesar Manuel II. je v 14. stoletju glede nasilne narave Islama dejal, leta 2006 pa ga je citiral papež Benedikt XVI: “Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in videl boš le slabo in nečloveško. Vero, ki jo narekuje, pa širi z mečem.”
  Dar-ul-Islam je tam, kjer stojijo mošeje, ki so ene od znakov Dar-ul-Islama oziroma znak, da to ozemlje pripada Islamu. Zato je tudi Saudska Arabija Nemčiji ponudila izgradnjo 200 mošej.

  (Vir: Odprto pismo je bilo posredovano na zasebno sporočilo)

  POŠlJI NAPREJ! IN NE RECI, DA TO NI TVOJA SKRB!
  TO JE PROBLEMATIKA VSEH NAS – SLOVENCEV!

  • Soave

   + + + + + + + +

 • Soave

  Nova ? Dajte nam osvežit spomin prosim !
  Smo že pozabili obraze tistih , ki so rezali žico in protestrali zaradi turizma, tam doli na Kolpi. No sedaj jih imajo. . . . . . turiste !

 • mare

  Za Soroševo Fajonko dosti premalo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!