fbpx

V Beli krajini se dogaja

V Metliki (foto: FB)

V Metliki poteka 36. Vinska vigred, v Hotelu Bela krajina si je od petka možno ogledati razstavo vinorelov, kjer sodeluje tudi črnomaljski slikar in umetnik Janez Muhvič. Hkrati Krajinski park Kolpa pripravlja več prireditev, danes je osrednja v Šokčevem dvoru v Žuničih.

V Metliki že od petka poteka 36. Vinska vigred, kjer potekajo največje tradicionalne turistično-vinarske in kulturno-etnološke prireditve v Beli krajini. Prireditelji pričakujejo, da bo v treh dneh metliško mestno jedro in prireditve Vinske vigredi obiskalo okoli 20 tisoč obiskovalcev.

Glavnina dogodkov Vinske vigredi poteka na glavnem odru na Trgu svobode, dodatni zabavni spored pa so organizatorji pripravili še na dveh manjših metliških odrih. Obiskovalci si lahko ogledajo tudi bližnji Belokranjski muzej, Slovenski gasilski muzej dr. Branka Božiča, Galerijo Kambič in staro metliško mestno jedro.

Hkrati pa so v Krajinskem parku Kolpa Lahinja opozorili še na Dneve slovenskih naravnih parkov. Tam namreč ta konec tedna in prihodnji teden pripravljajo različne dogodke. Danes je to Svetovni dan čebel, jutri, 21. maja, bo Dan Nature 2000, v torek Mednarodni dan biotske raznovrstnosti, v četrtek pa bo Evropski dan naravnih parkov.

V okviru tega so v petek otvorili tudi razstavo vinorelov v Hotelu Bela krajina v Metliki, včeraj pa je bila pri Osnovni šoli Stari trg predstavitev projekta Kolpa e-bike, to je vožnje z električnimi kolesi.

Celoten članek preberite TUKAJ