V Beltincih sneži

Foto: M. Z.

V času zimskih počitnic se pomurski otroci v domačem okolju, z izjemo drsališč, niso mogli naužiti zimskih radosti. V preteklosti, ko je v zimskem času sneg pobelil tudi našo pokrajino, je v parku pri gradu v Beltincih že bilo pravo zimsko središče. Tokrat so za zimske radosti poskrbeli z umetnim snegom. Ker so se v zadnjih dneh temperature spustile pod ledišče, so aktivirali snežni top, ki ga je v sodelovanju z Občino Beltinci nabavila Krajevna skupnost Beltinci.

Predsednik KS Beltinci Rok Sraka nam je povedal, da so lani od Smučarskega kluba Sveti Tomaž pri Ormožu kupili rabljen snežni top, za katerega so odšteli 2.684,01 €. Top bo aktiven, dokler bodo to dopuščale temperature. Delo stroja nadzirajo prostovoljni zanesenjaki, ki se trudijo za pestrost družbenega dogajanja v Beltincih.

Idejo podpira tudi župan Občine Beltinci Marko Virag, ki je za naš portal povedal: “Podpiram vsako novost, ki bogati dogajanje v naši občini. Pri nabavi topa je sodelovala tudi občina, ki želi poskrbeti tudi za mini zimske radosti naših najmlajših. Na podlagi velikega interesa za tovrstno dogajanje v zimskem času za prihodnje leto razmišljamo tudi o postavitvi drsališča.”

Za pokušino so zimski navdušenci na hribu že včeraj preizkusili sneg. Danes ga je že veliko več, saj je top skozi noč pobelil že ves hrib, v današnjem dopoldnevu pa v beltinskem parku “še vedno sneži”.

Pomurske novice