fbpx

V Cerkljah prihodnje leto nov večnamenski dom, v Artičah dograditev šole

V Občini Brežice v prihodnjem letu načrtujejo dva večja projekta na področju večnamenskih domov v krajevnih skupnostih. V Cerkljah ob Krki načrtujejo gradnjo novega večnamenskega doma, v Artičah pa dograditev in rekonstrukcijo šole.

Nov večnamenski dom v Cerkljah ob Krki bo pod skupno streho združil PGD Cerklje ob Krki in ostale dejavnosti v kraju. Izgradnjo skupnega objekta bo sofinanciralo gasilsko društvo, z domom pa bo upravljala Krajevna skupnost Cerklje ob Krki.

Trenutno sta v pripravi potrebno projektna dokumentacija in pridobivanje mnenj soglasodajalcev. Pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja bo treba tudi prestaviti nekatere komunalne vode ter izvesti arheološke raziskave.

Za dograditev OŠ Artiče trenutno poteka novelacija projektne dokumentacije, posodobitev načrta opreme šole in uskladitev z veljavno zakonodajo, ki se je spremenila. Hkrati dodatno preverjajo načrt strehe in elektrike na objektu, ki bo prilagojen za možnost namestitve sončne elektrarne. Uredili nameravajo še nadomestne prostore za pouk v času gradnje.

Moje Posavje