fbpx

V domovih za starejše – v Domu svetega Jožefa in Trubarjevem domu – se razmere izboljšujejo

Trubarjev dom v Loki pri Zidanem mostu. (Foto: STA)

V Domu sv. Jožefa v Celju in Trubarjevem domu starejših v Loki pri Zidanem Mostu se razmere glede okužb z novim koronavirusom stabilizirajo. V celjskem domu je tako trenutno pozitivnih 19 stanovalcev in pet zaposlenih. V Trubarjevem domu pa je okuženih še 21 stanovalcev in štirje zaposleni.

Kot je za STA povedal direktor Doma sv. Jožefa v Celju Jože Planinšek, se v domu soočajo s kadrovsko stisko. Zato so jim na pomoč priskočili iz Zdravstvenega doma Celje, celjske bolnišnice ter Doma starejših v Šmarju pri Jelšah.

Priskočili so nam na pomoč tudi zaposleni iz štorskega doma Lipa, Doma ob Savinji v Celju in Lambrechtovega doma iz Slovenskih Konjic, ki pa so se sedaj morali zaradi potreb svojih domov vrniti na svoja delovna mesta. Z nami je tudi provincialka šolskih sester, sicer medicinska sestra in še ena prostovoljka iz celjske župnije. Pomanjkanje delavcev je seveda odraz obolelih, ki so v izolaciji, še posebej pa tudi zaradi drugačne organizacije dela, saj moramo oblikovati redno vsak dan kar pet različnih skupin, ki se ne smejo mešati,” je še dejal Planinšek.

Medtem pa v Trubarjevem domu ta mesec niso zaznali nobene nove okužbe. Kadrovsko ob pomoči drugih institucij trenutno shajajo in nimajo več težav, skušajo pa zaposlenim, ki so bili zadnji mesec ves čas v službi, omogočiti kakšen prost dan, je za STA povedal direktor doma Robert Potočnik.

Sara Kovač