V enem dnevu prijeli 238 ilegalcev

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Koprski in novomeški policisti so v zadnjih 24 urah prijeli 238 ilegalnih migrantov. 

V zadnjih 24 urah so policisti PU Novo mesto obravnavali 192 tujih državljanov brez izpolnjevanja pogojev za bivanje na območju Slovenije. Večino so prijeli na območju Posavja, razen šestih, ki so jih črnomaljski policisti popoldne prijeli v Žuničih. Ti naj bi bili iz Maroka. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so na bencinskem servisu na Obrežju kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. V postopku so ugotovili, da ima v vozilu dvanajst državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 46-letniku so odvzeli prostost in zasegli kombi, postopek pa so prevzeli policijski policijske postaje za izravnalne ukrepe.

Nekaj pred 23. uro so policisti iste enote kontrolirali še osebni avtomobil švicarskih tablic, ki ga je vozil 50-letni državljan Ukrajine. Ugotovili so, da vozi šest državljanov Turčije, ki so brez dovoljenja vstopili v Slovenijo. Avto so mu zasegli, njega pridržali, postopek pa so prevzeli policisti PP Brežice.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 46 nezakonitih prehodov državne meje.

Sara Kovač