V enem letu do nove telovadnice

Občina Lendava je uspešno zaključila postopek javnega naročila, zato sta v sredo župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja GDO, gradnja, dom, okolje, d.o.o. iz Gornje Radgone Igor Klemenčič v mestni hiši svečano podpisala izvajalsko pogodbo za izgradnjo telovadnice pri podružnični šoli v Gaberju. Vrednost pogodbenih del, ki bodo predvidoma zaključena v obdobju enega leta, znaša 1.314.163,77 € z DDV-jem.

Predmet pogodbe je izgradnja telovadnice, ki obsega novogradnjo telovadnice pri POŠ Gaberje v skupni površini 708,9 kvadratnih metrov. Novozgrajen objekt bo sestavljen iz  vadbenega prostora in pomožnega dela, katerega gradnja je predvidena v eni etaži. Objekt telovadnice bo povezan z obstoječim objektom podružnične osnovne šole s povezovalnim hodnikom, v sklopu katerega bo tudi glavni vhod v telovadnico.

“Nova telovadnica bo pomemben prispevek k razvoju športa in rekreacije v naši lokalni skupnosti, hkrati pa bo omogočila boljše možnosti za aktivno preživljanje prostega časa za vse generacije. Gradnja telovadnice je pomemben korak naprej v naših prizadevanjih za izboljšanje infrastrukture in kakovosti življenja naših občank in občanov. Pričakujemo, da bo nova telovadnica postala središče športnih dogodkov in prostor, kjer se bodo lahko srečevali vsi ljubitelji gibanja in zdravega načina življenja,” je ob podpisu pogodbe povedal župan Janez Magyar.

Z deli bodo pričeli predvidoma sredi prihodnjega tedna. To je letos že druga večja investicija na področju osnovnošolskega izobraževanja v Lendavi, saj so junija uradno predali prizidek pri DOŠ Lendava.

Pomurske novice