V Grosupljem slovesno odprli povsem novo podružnično šolo Polica

Borut Pahor, Natalija Kotar, Marija Podvršič, Dušan Hočevar, Mitja Gioahin

V petek, 1. septembra, na prvi šolski dan je v Grosupljem potekalo uradno slovesno odprtje nove Podružnične osnovne šole Polica. V tem šolskem letu bo šolo obiskovalo 98 učenk in učencev od prvega do petega razreda. Svojo odsotnost je opravičil poslanec Državnega zbora RS Janez Janša, na ta dan je namreč tudi njegov sin postal prvošolec. Slovesnosti pa so se seveda udeležili tudi učenci šole in njihovi starši, krajanke in krajani Police.

Sanjali smo, upali smo, čakali smo in končno dočakali trenutek, ko bo znanje dobilo nov dom. V novo šolsko leto smo z velikim ponosom vkorakali v povsem novo šolo, Podružnično osnovno šolo Polica. Lepa, prijetna in zelo prostorna je pričakala naše učence, ki so se do zdaj stiskali v šolski stavbi, kjer so si znanje nabirali že vaši pradedki in prababice. Drugi razred je imel pouk celo v kontejnerju,” je v svojem nagovoru dejala ravnateljica Osnovne šole Brinje Grosuplje Natalija Kotar. Od tega dne dalje pa učenke in učence ter učitelje čaka popolnoma nova zgradba sredi čudovite narave. Ob tej priložnosti se je tako zahvalila vsem donatorjem, ki so se kakorkoli odzvali na prošnjo za sredstva, izvajalcem del na šoli, da je bilo delo pravočasno opravljeno, pa seveda Občini Grosuplje, še posebej županu dr. Petru Verliču in direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju, ter vsem zaposlenim, ki so v delo in izvedbo vložili veliko truda. Prav tako se je zahvalila učiteljem in staršem ter krajanom Police za izreden trud ob pripravi slovesnosti ob odprtju nove šole. “V spomin na ta pomemben dan smo izdali tudi publikacijo,” je še dodala ravnateljica Natalija Kotar.

Nastopajoči

Natalija Kotar

Predsednik Borut Pahor ni želel sodelovati pri molitvi
Ni težko opaziti, da so ljudje navdušeni nad tem, da je Polica po toliko letih dobila novo šolo, ki bo nudila varno, kakovostno zatočišče učiteljem, učencem, ki bodo usvajali nova znanja v naslednjih letih in desetletjih,” je dejal in vsem, ki so prispevali k temu, da se je našel prostor in da se je zgradilo šolo, iskreno čestital. Nagovoru predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je sledil blagoslov nove šole, novo Podružnično osnovno šolo Polico sta blagoslovila župnika dr. Jože Plut in Slavko Judež.

Dr. Jože Plut in Slavko Judež

Borut Pahor

Po končanem kulturnem programu, za katerega so poskrbeli bas baritonist Marko Fink ter učitelji, učenci in starši Podružnične osnovne šole Polica, je sledil še najbolj slavnostni trenutek, tj. prerez traku, ko so novo šolo tudi uradno predali svojemu namenu.

N. Š.