V Grosuplju bodo dobili nov športni park

Vir: Občina Grosuplje.

Grosuplje dobiva nove športno-rekreativne površine. Pogodbo za izgradnjo Športnega parka Grosuplje je z Boštjanom Mencigerjem, ki predstavlja izbranega izvajalca Lesnino MG, podpisal župan dr. Peter Verlič. 

“To, da se zgradi osrednji rekreativni športni park, je bila res dolgoletna želja prebivalcev. Pridobivanje dokumentacije je potekalo malo počasneje, kot smo si mi želeli, tudi predvsem zaradi urejanja protipoplavnosti, vseh teh potrebnih soglasij. Ampak danes je ta svečani dan, podpisujemo pogodbo za celovito ureditev športnega parka v višini malo manj kot 1,5 milijonov evrov,” je ob podpisu pogodbe povedal župan dr. Peter Verlič.

Športni park Grosuplje se bo raztezal v bližini Sončnih dvorov, ob naselju Brezje pri Grosupljem, na površini cca. 8.000 m2. S svojimi vsebinami bo omogočal niz raznovrstnih aktivnosti, večnamensko asfaltirano športno igrišče v velikosti cca. 1.000 m2 bo primerno za igranje nogometa, košarke, futsala, badmintona, odbojke itn., pumptrack oziroma grbinasti poligon, v velikosti cca. 1.500 m2, bo omogočal pestro in zabavno kolesarsko izkušnjo, primeren bo tudi za rolke, rolerje in skiroje.

Vir: Občina Grosuplje.

Zunanje telovadišče s fitnes napravami, prilagojenimi za vsa življenjska obdobja, bo namenjeno vsem generacijam, uredile se bodo tudi tri enote za namizni tenis, balinišče pa bo nadkrito, z dvema stezama. Celoto bo zaključevala sprehajalna pot oz. trim steza v dolžini cca. 420 m. Urejeno bo tudi parkirišče s 26 parkirnimi mesti.

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in predsednik uprave podjetja Lesnina MG oprema d.d. Vir: Občina Grosuplje.

Kot so zapisali v izjavi za javnost, pogodbena vrednost znaša 1.210.125,81 eur brez ddv oz. 1.476.353,49 eur z ddv. Dela bodo skladno s pogodbo izvedena v več fazah. V prvi fazi se bo zgradilo futsal igrišče, rok za izvedbo del pa je 30. 11. 2023.

“Najprej se bo zgradilo večnamensko igrišče, asfaltirano, takšno kot jih poznamo tudi po naših vaseh, za košarko, nogomet, skratka to bo urejeno najprej. Če bo vreme služilo, že do konca novembra. Potem v drugi fazi pa se bo zgradil kolopark in pa potem kasneje še vse tiste rekreacijske površine, balinišče, namizni tenis, tudi manjši objekt za popit kakšen sok ali pa kavo bo, poti bodo urejene. Seveda pa bo park živa stvar, tako da bomo vsebine po potrebi tudi dopolnjevali,” je povedal dr. Verlič. 

Šport kot vrednota
V sporočilu še pišejo, da je šport eden najpomembnejših dejavnikov za človekovo dušo in telo. Začne se od malih nog naprej, pa vse do seniorskih dni. Občanke in občani Grosupljega tako dobivajo nove površine za šport in rekreacijo. Športni park Brinje bo na drugi strani mesta dopolnjeval še Športni park Grosuplje. Z urejenimi sprehajalnimi potmi po gozdu, s površinami za igro, vadbo in prijetno druženje pa aktivno in zdravo preživljanje prostega časa v naravi občankam in občanom zadnja leta nudi tudi mestni park Koščakov hrib.

Vir: Občina Grosuplje