fbpx

V Kamniku ne morete doseči ničesar, če niste člani Šarčeve stranke!

Marjan Šarec. (Foto: STA)

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je tik pred Dnevi narodnih noš ostal brez direktorice Božene Peterlin, ki je odstopila, člani sveta zavoda pa na seji za novo direktorico niso podprli oz. potrdili nobene izmed kandidatk, ki sta se prijavili na razpis in izpolnjevali vse njegove pogoje. Člani sveta zavoda, ki so večinoma člani LMŠ, so raje podprli svojega kandidata.

Osebna predstavitev obeh vabljenih kandidatk pa je zaradi vedenja posameznih članov sveta zavoda na trenutke bolj spominjala na neokusno in omalovažujoče zaslišanje oziroma destruktivno farso z že vnaprej določenim razpletom.

Kot še pišejo na Kamnik.info, so člani sveta sejo tudi poskusili celo zapreti za javnost. Pri destruktivnem zasliševanju kandidatk se je še posebej “izkazala” članica sveta Alenka Jevšnik, ki se je nedavno tega na listi Marjana Šarca neuspešno potegovala za mesto poslanke v državnem zboru, nato pa so o kandidatkah glasovali – tajno, kot bi se sramovali stati za svojimi odločitvami. Kandidatki sta dobili enega oziroma dva glasova.

Vsi so vidni člani Šarčeve stranke
Na Kamnik.info razkrivajo, da se pri sestavi sveta Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ne da spregledati, da so kar trije člani (Alenka Jevšnik, Matic Podržaj in Jože Arko) neposredno povezani s samim vrhom stranke LMŠ, stranke nekdanjega kamniškega župana, zdaj pa predsednika vlade, čigar vpliv je na Občini Kamnik, ki jo je Marjan Šarec ob odhodu v vodenje prepustil svojemu podžupanu in hkrati tudi podpredsedniku LMŠ Igorju Žavbiju, še vedno prevladujoč.

Obe kandidatki so zavrnili očitno zato, tako Kamnik.info, ker so LMŠ-jevci nameravali favorizirati svojega kandidata za direktorja, dr. Tomaža Simentingerja, sicer vodjo oddelka za kulturo ZTŠK, ki je bil v medijih, sprva tudi na spletni strani LMŠ, v času volilne kampanje naveden kot kandidat za državnozborskega poslanca LMŠ, a pozneje kandidature ni vložil.

Demokracija