V katerih podjetjih na Celjskem se bodo zaposleni razveselili božičnice?

(Foto: iStock)

Prihaja čas božičnic in tudi v mnogih podjetjih na Celjskem bodo ta mesec ali pa v začetku prihodnjega leta svoje zaposlene nagradili za uspešno delo. Božičnice, trinajste plače oziroma nagrade za poslovno uspešnost so od letos oproščene plačila dohodnine. Marsikje bodo izplačila višja kot lani, v nekaterih podjetjih bodo nagrade enake, v nekaterih družbah še ne vedo, kolikšno božičnico ali nagrado bodo izplačali zaposlenim.

V Termah Olimia bodo zaposleni dobili tisoč evrov bruto, denar bodo po poročanju spletnega portala Novi tednik imeli v prvih dneh januarja. V Cinkarni Celje so zaposleni dobili že poleti 13. plačo, o kakršnihkoli dodatnih izplačilih se bodo po besedah predsednika uprave Tomaža Benčine odločali po novem letu, tako da je izplačilo božičnice še pod vprašajem.

Celjskih mesninah so pretekla leta kljub dobremu poslovanju in visokim dobičkom prejeli zelo skromne božičnice. Za letos pa je direktor Izidor Krivec napovedal, da bodo vsi, ki so pridno delali, dobili nagrado v višini tisoč evrov. Tudi v podjetju Štore Steel bodo prejeli božičnico, višina zneska bo odvisna tudi od posameznikove prisotnosti na delu, direktor Jani Jurkošek višine ne razkriva, pravi pa, da bo krepko presegla 1.000 evrov neto. V podjetju KLS Ljubno bodo prihodnji teden dobili zaposleni božičnico v višini 1.000 evrov neto, enak znesek bodo zaposleni prejeli v slatinski skupini Gic Gradnje.

1.200 evrov bruto bo znašala božičnica v družbi BSH Hišni aparati, v podjetju Odelo bodo božičnico prejeli konec tega tedna. Tudi zreški Unior bo zaposlenim izplačal božičnico, ki pa bo zaradi še vedno velike zadolženosti podjetja skromna, enako bodo božičnico prejeli zaposleni v družbi GKN Driveline, kjer višine nagrade še niso določili.

Kot še poroča spletni portal Novi tednik, bodo do 3. januarja na nagrado za uspešno delo morali počakati zaposleni v žalskih podjetjih Zagožen in Aplast, ki sta v lasti družine Zagožen, nagrada pa bo v višini 500 evrov neto.

Tudi v laškem podjetju Fragmat Tim še ne vedo, kolikšno nagrado in kdaj bodo izplačali svojim zaposlenim, v Cetisu bodo prejeli del plače kot nagrado za poslovno uspešnost. V turistični agenciji Palma bo 80 zaposlenih ta mesec dobilo božičnico, v prihodnjem letu, ko bo narejen zaključni račun, pa bodo prejeli še nagrado za poslovno uspešnost.

Več na celjskiglasnik.si …