fbpx

V Kočevju bodo ob obletnici odločitve o slovenski samostojnosti posadili osamosvojitveno lipo in dvignili slovensko zastavo

Slovenska zastava

V Kočevju bo danes, 7. novembra, ob 18. uri potekala slavnostna prireditev ob obletnici odločitve o slovenski samostojnosti. Ob tej priložnosti bodo posadili osamosvojitveno lipo in dvignili slovensko zastavo.

Slovesnost organizirata Društvo MORiS in Društvo vojnih veteranov Pekre – Ig 1991, ki bosta ob tem podpisali dogovor o medsebojnem sodelovanju v sejni sobi Restavracije Marof v Kočevju. Na slovesnosti bosta zbrane nagovorila predsednik Društva MORiS Kočevska Reka Tone Krkovič in predsednik Društva vojnih veteranov Pekre – Ig 1991 David Ozebek.

Pred podpisom dogovora pa bosta ob 18. uri na mestni ploščadi v Kočevju potekala zasaditev osamosvojitvene lipe in razvitje slovenske zastave, ki jo bo izvedla gardna enota Slovenske vojske. Zbrane bosta nagovorila župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič in predsednik Skupščine občine Kočevje 1991-1994 Mihael Petrovič.

Zasaditev osamosvojitvene lipe kot simbol samostojnosti Slovenije
Osamosvojitvena lipa je še eden od simbolov iz slovenske zgodovine osamosvajanja. Čeprav to predvsem globoka država prezira in širi propagandne laži o najpomembnejših osebah slovenske osamosvojitve, se državljani vedno bolj zavedajo, da je resnica drugačna. Na to pa bo spomnil tudi slavnostni dogodek v Kočevju.

Luka Perš