fbpx

V Lendavi je odmevalo po Slovensko

Foto: e-maribor

Lendava je  gostila domoljubni koncert z naslovom: “Vse najboljše moja Slovenija.” Prireditev je potekala pod medijskim pokroviteljstvom portala e-maribor.

Lendava za izvedbo koncerta ni bila izbrana naključno. Lendava kot cenjeno gospodarsko in turistično središče, sodi med pomembna slovenska mesta. In Prekmurje si zasluži takšen koncert. V pestrem programu so nas nastopajoči popeljali s pesmijo po Sloveniji. Spoznali smo Avsenikovo nepozabno pesem: “Slovenija odkod lepote tvoje,” spoznali pesem, ki je bila pred 30-leti v igri za himno Slovenije, domači pevci so nas popeljali na Bled, folkloristi pa z venčkom Prekmurskih plesov po Prlekiji. Odličen glas Anžeta Šuštarja nas je spomnil ne večno zeleno pesem o Sloveniji, ansambla Pogladič in Refren sta bosta poskrbela za domače viže. Slišali smo tudi Zdravljico v prekmurskem dialektu. In na koncu je na vrsto prišla še Golica.

Nastopajoči so kar uro in pol navduševali občinstvo v dvorani. Ti pa so videli vse od ansamblov, pevk in pevcev, do folklorne skupine, pevskega zbora, ljudskih godcev in recitacije. Vse pa je opevalo našo lepo Slovenijo.

Nastopali so: Anže Šuštar, Andreja Zaljetelj, Ansambel Refren, trio Pogladič, pevski zbor Društva upokojencev, Zoran Cilenšek, Etno skupina Porini pa počini, Folklorna skupina Prekmurje, Prireditev je vodila Marjanca Scheicher. Prireditve se je udeležil tudi župan Lendave Janez Madžar.

Slovenija je tako čisto zares prišla v Lendavo. Slavnostno in veselo. Da bi bilo le še veliko takih pesmi in veliko  domoljubja v nas vseh. Oddaja bo na sporedu na številnih televizijskih postajah, v mesecu septembru, o datumu predvajanja vas bomo sproti obveščali.

Več si oglejte na portalu e-maribor