fbpx

Zaposleni v Mercatorjevi operativi bodo dodatno nagrajeni

Foto: STA

Izredne razmere, v katerih delajo zaposleni pri največjem trgovcu, so razlog, da se je uprava Mercatorja odločila izplačati posebni dodatek. Prejeli ga bodo vsi zaposleni v maloprodaji, logistiki, trgovinah Cash&Carry in odprtih enotah M Tehnike. Dodatek znaša 30 odstotkov od osnovne plače zaposlenega in bo veljal do preklica. V vmesnem času pa ga bodo prilagajali glede na razmere.

Kot je ob tem poudaril predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić je največji trgovec sistemskega pomena za Slovenijo. “Tudi zato je delo zaposlenih toliko bolj pomembno in odgovorno do vseh. Naša naloga je, da zagotovimo varnost vseh zaposlenih in kupcev, da zagotovimo nemoteno preskrbo prebivalstva z osnovnimi živili in da zagotovimo nemotenega delovanja Mercatorja,” je še dodal in se zahvalil sodelavcem za izjemne napore, ki jih vlagajo v vsakodnevno delo.

Predsednik uprave Tomislav Čizmić (Foto: STA)

V podjetju zagotavljajo, da so se na izredne razmere dobro pripravil, pri čemer so varnost zaposlenih in pogoji njihovega dela prioriteta. Vse kupce so ponovno pozvali, da ravnajo v skladu z navodili zdravstvenih institucij, zaposlenih in varnostnih služb.

C. Š,