fbpx

Janša se je zahvalil osebju SB Celje, ki s predanim ter strokovnim delom obvlada izjemne izzive

Foto: Vlada RS

Do nedelje do 24. ure smo v Sloveniji zabeležili še 7 novih okužb s SARS-CoV-2, skupno število primerov okužb je tako naraslo na 1.212. V nedeljo sta umrli še 2 okuženi osebi, skupno število smrtnih žrtev je tako naraslo na 55. V nedeljo je predsednik vlade Janez Janša obiskal SB Celje, kjer se je zahvalil osebju, ki s predanim ter strokovnim delom obvlada izjemne izzive, v ponedeljek pa smo prejeli novo veliko pošiljko zaščitne opreme iz Kitajske, tako, da bo tudi teden po velikonočnih praznikih mirnejši.

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da je bilo do nedelje, 12. aprila do 24. ure v Sloveniji potrjenih 7 novih okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2, skupno število primerov okužb je tako naraslo na 1.212.

V nedeljo je bilo po navedbah vlade v Sloveniji izvedenih 554 novih testov, število vseh izvedenih testov do zdaj tako znaša 34.405.

Dve novi smrtni žrtvi
V nedeljo je COVID-19 terjala še 2 novi smrtni žrtvi, skupno število umrlih v Sloveniji tako zdaj znaša na 55.

Na enotah intenzivne terapije 34 pacientov
Skupno je po zadnjih podatkih v Sloveniji hospitaliziranih 95 oseb, od tega 34 na enotah intenzivne terapije.

Foto: UKC Ljubljana

Janša v nedeljo obiskal SB Celje
Predsednik vlade Janez Janša je v nedeljo obiskal Splošno bolnišnico Celje. Kot je izpostavil, tam dokazujejo, da lahko z dobro organizacijo, predanim ter strokovnim delom obvladajo izjemne izzive epidemije novega koronavirusa in hkrati skrbijo za zahtevnejšo zdravstveno oskrbo celotne regije.

Teden po praznikih bo z novo veliko pošiljko zaščitne opreme mirnejši
Na ljubljanskem Letališču Jožeta Pučnika pa je v ponedeljkovih jutranjih urah pristalo letalo iz Kitajske, ki je s seboj pripeljalo še eno veliko pošiljko zaščitne opreme. “Tudi teden po praznikih bo bolj miren,” je ob tem sporočil Janša, ki je izpostavil trud, ki so ga za zagotavljanje zaščitne opreme namenili minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, minister za obrambo Matej Tonin, minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in podjetnik Joc Pečečnik.

Rok Krajnc