fbpx

V občini Grosuplje bodo dobili novo podružnično šolo

Foto: Občina Grosuplje

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in predsednik uprave CGP d.d. Martin Gosenca sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo Podružnične šole Polica. Pogodbena vrednost znaša cca. 2.125.000 evrov in vključuje vsa gradbeno-obrtniška dela, instalacijska dela in zunanjo ureditev. Rok za dokončanje del je 10 mesecev.

Od danes naprej je vse jasno, šola se gradi, roki so tesni in jaz sem prepričan, da bo naslednje leto 1. september v naši občini eden lepših prvih septembrov, ko bodo otroci prišli v novo šolo,” je ob podpisu pogodbe dejal župan občine Grosuplje.

Že pred tedni so začeli z napeljavo vode in elektrike
Direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar je povedal, da bodo uvedbo v delo izvedli že v tem tednu, tako da bo izvajalec kar takoj lahko pričel z delom. Temeljni kamen pa bodo položili 1. septembra letos in skupaj slovesno obeležili to gradnjo, ki so jo dolgo čakali. Povedal je še, da je občina že pred 14.  dnevi pričela tudi z izvedbo elektro in vodovodnega priključka za bodočo šolo, dela pa se že bližajo koncu.

Novo šolo že nestrpno pričakujejo učenci, ki sedaj obiskujejo  staro šolo, in njihovi starši. Veselijo pa se je tudi učitelji in vsi zaposleni v šoli. Gre za dolgoletno željo krajanov Police, pa tudi vodstva občine Grosuplje. Nova šola bo sprejela 140 otrok od 1. do 5. razreda. Imela bo 5 oddelkov, šolsko telovadnico, uredili pa bodo tudi zunanje dvorišče in igrišče, parkirišča in avtobusno postajališče.

A. R.