V občini Grosuplje položili temeljni kamen za novo šolo

“Danes sveti rumeno sonce na modrem nebu in veselimo se, da drugo leto vstopimo v lepo novo šolo. To bo res praznik, saj je že danes tako lepo, kaj šele bo naslednje leto,” je ob položitvi temeljnega kamna v Polici, kjer bo stala nova šola, zbrane nagovoril župan Grosuplja Peter Verlič.

Prav na prvi šolski dan, v četrtek, 1. septembra 2016, so na Polici pri Grosupljem slovesno položili temeljni kamen za novo Podružnično šolo Polica.

Slovesnosti so prisostvovali župan občine Grosuplje Peter Verlič, direktor občinske uprave Dušan Hočevar, pomočnica ravnateljice Osnovne šole Brinje Grosuplje Katja Kmetec, vodja Podružnične šole Polica Marija Podvršič, predsednik uprave CGP Martin Gosenca, predsednik Krajevne skupnosti Polica Mitja Gioahin, župnik Slavko Judež, občinski svetniki in svetnice ter seveda bodoči učenci te šole in njihovi starši, pa tamkajšnji krajani.

V občini Grosuplje položili temeljni kamen za novo šolo 1

Sama gradnja zajema gradnjo šole in telovadnice, pa tudi zunanjo ureditev z vsemi dovozi, parkiriščem, avtobusnim postajališčem ter ureditev šolskega dvorišča in zunanjega igrišča. Neto površina objekta je več kot 2000 m2. Ker je na tem območju veliko otrok, obstoječa šola zaradi majhnosti ni več primerna za vse šolarje, zato si bodo prizadevali, da v 10 mesecih zgradijo povsem nov objekt.

Župan Verlič se je na tem mestu zahvalil Krajevni skupnosti Polica in lastnikom zemljišča, ki so se odločili, da zemljo prodajo občini za gradnjo šole. “S tem je bil 1. gordijski vozel presekan,” je dejal župan in dodal, da so se ostali gordijski vozli nato začeli odvezovati z bojem z državno birokracijo, saj je bilo šolo potrebno umestiti v prostor. Tukaj brez sodelavcev na občinski upravi ne bi šlo, največ kilometrov pa je napravil direktor občinske uprave Dušan Hočevar. Ob tej priložnosti se je zahvalil tudi projektantu šole Rupertu Goletu in izvajalcu predsedniku uprave CGP Martinu Gosenci.

V občini Grosuplje položili temeljni kamen za novo šolo 1

M. P.