fbpx

V okviru iskalne akcije na Tolminskem najdeno truplo

Foto: iStock

Novogoriški policisti so bili  v sredo,  28. aprila  ob  13.11  uri,  obveščeni,  da svojci na območju naselja Zakojca v Občini  Cerkno pogrešajo 36-letnega moškega. Pogrešani se je v torek, 27. aprila okoli 15. ure, od doma odpeljal s svojim osebnim avtomobilom  v  smeri  vasi Bukovski Vrh, kasneje pa se je za njim izgubila vsaka sled. Kljub vsem izvedenim aktivnostim Policije pogrešani 36-letnik v sredo ni bil najden.

Včeraj, 29. aprila zgodaj popoldne, je na zahtevnem in hribovitem terenu na območju Zakojce in Bukovskega Vrha, Šentviške planote in Baške grape na Tolminskem  pod vodstvom policijske postaje Idrija stekla obsežna iskalna  akcija, policistom iz PP Idrija in PP Tolmin  pa se je pri iskanju pogrešanega  pridružilo tudi večje število gasilcev iz različnih gasilskih društev s tega območja oz. skupno približno 80 ljudi.

V  okviru  iskalne  akcije je bilo v popoldanskih urah na lokalni cesti med naseljema Klavže in Logaršče, izven naselja Logaršče (Občina Tolmin), najdeno tudi  zaklenjeno  osebno  vozilo  pogrešane osebe. V nadaljevanju iskalne  akcije pa je bilo v gozdu, približno 100 metrov stran  od najdbe omenjenega avtomobila, najdeno neprepoznavno moško truplo. O  najdbi  trupla  so policisti in kriminalisti obvestili tudi pristojne pravosodne  organe.  Glede  na okoliščine  najdbe trupla policija ne izključuje možnosti, da gre v tem primeru za pogrešano osebo.

S  strani  preiskovalnega  sodnika  je bila odrejena tudi sodna obdukcija z namenom  ugotovitve  natančnega  vzroka smrti pokojnega in bo opravljena na Inštitutu  za  sodno  medicino  v  Ljubljani,  prav  tako bo v okviru sodne obdukcije  ugotovljena  in  dokončno  potrjena  njegova identiteta. Obsežna iskalna akcija je bila včeraj ob 17.30 uri zaključena.

Demokracija