fbpx

Kaj ni čas za zaprtje meje? V Ormožu v kratkem 6 zabojnikov za obravnavo in pridržanje ilegalnih migrantov!

Foto: Xinhua/STA

Slovenska policija bo na območju Ormoža v naslednjih dneh postavila šest zabojnikov za obravnavo in policijsko pridržanje ilegalnih migrantov. Policija vztraja, da ne gre za kakršnekoli postavitve zbirnih migrantskih centrov, temveč zgolj za izboljšanje pogojev za delo in zdravstvene razmere za policiste, ki so v lanskem letu obravnavali za kar 195 -odstotno povečanje primerov nedovoljenega prečkanja meje v primerjavi z letom 2018.

Kontejnerji so namenjeni izključno za obravnavo in policijsko pridržanje skupin oseb, ki na območju Policijske uprave Maribor nedovoljeno prestopajo državno mejo ter v nobenem primeru ne bodo služili za nastanitev tujcev,” po poročanju spletnega portala Prlekija on net zatrjujejo pri PU Maribor.

V letu 2019 je bilo v Sloveniji obravnavanih za 73 odstotkov več nedovoljenih prehodov državne meje kot pa leto poprej. Kar 195-odstotno povečanje števila nedovoljenih prehodov meje so zaznali na območju PU Maribor, kjer so obravnavali kar 1.449 nedovoljenih prehodov čez mejo.

Zabojniki že v Ljubljani, Novem mestu in Kopru
To naj bi bil tudi uradni razlog za postavljanje šestih zabojnikov pri Policijski postaji Ormož. Šlo naj bi za povečanje učinkovitosti organizacije dela ter zagotavljanja zdravja pri delu. Podobni zabojniki naj bi že krasili tudi Policijsko upravo Novo mesto, PU Ljubljana in PU Koper.

Posebej poudarjamo, da ob postavitvi teh kontejnerjev ne gre za ustanovitev oziroma postavitev nikakršnih centrov, ampak izključno za izboljšanje pogojev dela policistom in za izboljšanje pogojev zadržanih oseb, ki so v policijskih postopkih zaradi nedovoljenega prehoda državne meje,” je miril strahove predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor Miran Šadl.

Ivan Šokić