fbpx

V petek dobrodelni koncert za novo gasilsko vozilo

Foto: PGD Tržec

Članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Tržec bodo ta petek, 19. januarja, ob 18. uri v dvorani restavracije Pan v Kidričevem pripravili dobrodelni koncert. Nastopili bodo nekateri znani slovenski ansambli, izkupiček od dobrodelnega koncerta pa bo namenjen nabavi novega vozila GVC 24/50.

Spomnimo se lanskega tretjega avgusta, ko so bili operativci PGD Tržec aktivirani na požar, ki se je zgodil v kleti v Kočicah v občini Žetale. Na intervencijo so pohiteli z voziloma GVC 16/25 in GVC 16/24  ter devetimi gasilci, pomagali pa so kolegom gasilcem PGD Žetale. Ob vračanju domov skozi naselje Gorca proti Podlehniku so doživeli nesrečo, gasilsko vozilo GVC 16/24 se je prevernilo, trije gasilci so bili poškodovani, vozilo je popolnoma uničeno in nevozno.

Po izrednem tehničnem pregledu se je izkazalo, da so nepravilno delovale zavore na zadnji osi, na zavarovalnci pa so škodo ocenili na okoli 45.000 evrov, so pojasnili v PGD Tržec. Ta znesek jim seveda ne zadošča za nakup novega gasilskega vozila, ki ga nujno potrebujejo, zato so se odločili za dobrodelno zbiranje sredstev in v sklopu tega tudi za dobrodelni koncert. Za pomoč so prosili številne znane slovenske ansamble, veliko se jih je ozdvalo in v petek, 19. januarja bodo nastopili na koncertu v restavraciji Pan v Kidričevem.

Trževskim gasilcem lahko pri nakupu vozila pomagate tudi preko SMS akcije, kjer lahko darujete 1€ ali 5€ na številko 1919 s SMS sporočilom TRZEC ali TRZEC5.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ