V Posočju že tretji Parafestival

Foto: Zveza Sonček

Sotočje Soče in Tolminke je bilo 2. julija 2023 ves dan prizorišče tretjega Parafestivala.

Na športnem dnevu za vse se je več kot 250 osebe z različnimi oviranostmi preizkušalo v številnih športnih aktivnostih, ki so jim večinoma nedostopne.

Letošnji parafestival so skupaj soorganizirali Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, Odbor in Planinec – Planinska zveza Slovenije (PZS), Občina Tolmin, VDC Tolmin ter Soča Outdoor Festival. “Izjemno nas veseli in ponosni smo, da nas je pod svoje okrilje vzel Soča Outdoor Festival, ki je ta konec tedna v Tolminu potekal že deseto leto. Parafestival tako postaja in ostaja del SOF – prihodnje leto se spet vidimo na tem čudovitem prizorišču,” je dejal Stojan Mervič (ljubitelj kolesarstva in vzgojitelj v Centru Janeza Levca v Ljubljani), ki je tudi gonilna sila tega parafestivala. Parafestival pod geslom Vključujem, ki poteka v sklopu SOF, je namenjen tudi temu, da rekreativni športniki vidijo, kaj zmorejo osebe z invalidnostjo in obratno.

Toliko različnih športnih aktivnosti za osebe z različnimi oviranostmi namreč na enem mestu ne ponuja noben športni dogodek,” je prepričana Maja Bobnar, vodja športa v Zvezi Sonček ter podpredsednica Zveze za šport invalidov – Slovenski paraolimpijski komite.

Sara Kovač