V prometni nesreči na pomurski avtocesti umrli trije ljudje

Foto: sobotainfo.com

Okoli 5. ure se je na pomurski avtocesti med Gančani in Mursko Soboto zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen avtobus tujih registrskih oznak. Po podatkih policije so umrle tri osebe, več oseb pa je poškodovanih. Pomurska avtocesta je zaradi prometne nesreče še vedno zaprta med priključkoma Gančani in Lipovci proti Mariboru, poroča STA.

Na pomurski avtocesti med Gančani in Mursko Soboto v smeri proti Murski Soboti je v zgodnjih jutranjih urah prišlo do prometne nesreče. V nesreči je bil udeležen avtobus tujih registrskih oznak, po informacijah nekaterih medijev naj bi šlo za starejše potnike iz Romunije. Policijska uprava Murska Sobota je sporočila, da so v nesreči umrle tri osebe, več oseb pa je poškodovanih.

Za osebna vozila je obvoz možen po regionalni cesti med priključkoma Turnišče ali Gančani in Lipovci. Pred Gančani je nastal zastoj, poroča prometnoinformacijski center. Kot so dodali na Policijski upravi Murska Sobota, ogled kraja prometne nesreče še poteka. Na portalu sobotainfo.com so objavili tudi nekaj posnetkov. “Po do sedaj zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik avtobusa, ki je zapeljal desno izven vozišča, kjer se je avtobus s priklopnikom prevrnil na bok v jarek,” je kasneje v izjavi za javnost povedala tiskovna predstavnica pomurske Policijske uprave Suzana Rauš. V vozilu je bilo 26 potnikov in trije vozniki. Dve ženski in en moški so zaradi hudih poškodb umrli, še tri huje poškodovane osebe so prepeljali v bolnišnico, trenutno so v stabilnem stanju.

Sara Kovač